Автор
Теодор Муховски

Добри новини за диагностицираната с два вида рак Мартина Навратилова

През януари 66-годишната спортна звезда разкри публично, че е диагностицирана с два вида рак: на гърдата и гърлото.

В емоционално интервю, което ще бъде излъчено във вторниковото издание на Piers Morgan, Мартина каза на водещия, че ще се подложи на допълнително превантивно лечение с лъчетерапия, като след това би трябвало да е напълно здрава.



Бившата шампионка се похвали, че лекарите са ѝ казали, че вече няма рак.

Мартина сподели, че е била в „пълна паника три дни, мислейки, че може да не види следващата Коледа“, след като за първи път научила за диагнозата си през декември.

Тя споделя: „Имах някакво предчувствие, когато попитах лекаря „Какви са шансовете ми?“, а той каза "Около 50/50". Казах си: „Не харесвам тези шансове“.



"Когато ми откриха рака на гърлото си помислих, че може би това е краят, но установявих, че не е така, това заболяване все пак може да е лечимо.

След това ми направиха биопсия на дясната гърда, а лекарят каза: „Хм, това не изглежда добре“.
И тогава аз си казах „О, страхотно, имам друг рак?“ и тогава започнах да плача на масата.

В момента лекарите са успокоили Мартина, като са ѝ съобщили, че е преборила рака.



„Силно вярвам, че когато животът те зашлеви с трагедия, независимо колко голяма е тя, имаш 2 избора. Приемаш я или започваш да се бориш. През целия си живот съм била бунтар и съм се борила. Така че това е една от тези големи трагедии, които удариха нашето семейство. Няма място за сълзи, защото това няма да помогне. Това само ще влоши нещата“

„Каква алтернативата има? Да се откажа? Да се предам? Това просто не е опция за мен...отказването просто не е в моето ДНК.“, категорична е Мартина.