Автор
Весела Георгиева

Камила очарова света: Вижте я с любимото бижу на кралица Елизабет II

Крал Чарлз III е в Берлин за първото си задгранично пътуване като британски монарх. Той е придружаван от половинката си - Камила. Чарлз се надява да подобри отношенията на Обединеното кралство с Европейския съюз и да покаже, че може да спечели симпатиите извън Великобритания, точно както майка му правеше в продължение на седем десетилетия, пише Асошиейтед прес.

View post on Instagram
 

Чарлз и Камила кацнаха на правителственото летище в Берлин в ранния следобед в сряда. Кралят, облечен в черно палто и съпругата му, в светло синьо палто и синьо-зелена шапка, спряха на върха на стълбите на самолета си, защото бяха посрещнати със салют от 21 оръдия и прелитането на два изтребителя.

View post on Instagram
 

Те написаха в официалния си профил в социалната мрежа Twitter, че за тях е „голяма радост“ да могат да развият „дългогодишното приятелство" между двете нации.

За официалния прием, провел се в Schloss Bellevue, кралицата-консорт избра ефектна вечерна рокля със сребриста бродерия от Брус Олдфийлд. По-специалното обаче бе бижуто, което Камила сложи - диамантената тиара Boucheron, която е била любима на покойната кралица-майка и бе носена често от Елизабет.

Негово Величество също изглеждаше безупречно.

Официалните гости са хапнали маринован шаран, пиле с гъби и десерт от сини сливи, три различни вида вина и безалкохолни коктейли.

View post on Instagram
 



74-годишният Чарлз, който се възкачи на трона след смъртта на кралица Елизабет II през септември, трябва да бъде коронясан на 6 май.