Пандемията от коронавирус, както знаем, промени плановете на всеки един от нас, в това число и на кралското семейство и в частност на Нейно Височество Кейт Мидълтън.

Херцогинята на Кеймбридж тази година трябваше да открие традиционната изложба на Кралското дружество на градинарите Chelsea Flower Show, но това не се случи поради настоящата обстановка.

View post on Instagram
 


Този факт обаче не попречи на Кейт да представи своя зелен проект в онлайн формат, където всеки любител на растенията може да получи полезна информация за отглеждането им и практически съвети за градинарство от световни ландшафтни дизайнери и експерти.


Новината научихме от изявление, публикувано на страницата на двореца Кенсингтън. В него се припомня още, че това се случва година след като херцогинята на Кеймбридж представи в Челси първия си зелен проект за "необятна горска градина" под надслов "Обратно към природата".

В работата по проекта на херцогинята тогава се включиха и нейните деца - от най-големият - принц Джорд, до най-малкият - принц Луи. Всички усърдно помагаха на мама в украсяването на градината, събирайки клонки и мъх и листа.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Няколко месеца по-късно тя откри нова райска площадка под името Фестивал на цветята в Челси (Chelsea Flower Show), вдъхновена от нейната първа градина. Повод за сътворяването на райския оазис тогава бе изложението на цветя в известния лондонски квартал, а целта на Кейт бе чрез пленителния горски кът да запали желанието у семействата с деца да прекарват повече време навън сред природата.

Четете още: Очарователни кадри от градината, която самата Кейт създаде