Автор
Woman.bg

Очарователни кадри от градината, която самата Кейт създаде

Кралското семейство - Уилям и Кейт, споделиха приказни семейни кадри от своята градина.

Херцогинята на Кеймбридж не пести емоции и на снимките ясно се вижда как децата ѝ – Джордж, Шарлот и Луи, се забавляват в горското кралство на майка си.

View post on Instagram
 

Зеленият храм на Кейт е част от нейната работа по ранно детско развитие. През януари тази година Мидълтън съобщи, че ще проектира „необятна горска градина" по повод тазгодишното изложение за цветя в Челси. Идеята е чрез създаването на подобна природна феерия херцогинята да вдъхнови малчуганите и семействата им да излизат по-често сред природата.

View post on Instagram
 


Кейт е категорична, че прекарването на времето на открито сред зелени площи и чист въздух може да помогне на децата да растат по-пълноценно и щастливо.

В писмо до експерти тя написа: „Мога да разбера, че хората са нервни, когато търсят помощ и се страхуват от осъждане. Това чувство на изолация може бързо да стане изтощително за всеки родител.“

View post on Instagram
 


Децата на Кейт и Уилям също не останаха безучастни към сътворяването на красивата горска вселена – те са помагали на родителите си през последните месеци да събират листа, мъх и клонки, за да превърнат всичко това в част от зеленото пространство.

Градината може да се похвали и с още цял куп прелестни вълшебства за малки и големи, подхранващи страстта към приключения – дървена къщичка, водопад, място за лагерен огън, бърлога, въжена люлка, стъпаловидни пънове и камъни.

Наред с Кейт Мидълтън не по-малък принос за сътворяването на градината имат и ландшафните архитекти – Андре Дейвис и Адам Уайт, както и Кралското градинско дружество.

Идеята за създаването на такава градина Кейт е почерпила от японските градинари. „Горската терапия“, или изкуството „шинрин йоку“, произхожда от Япония от 80-те години на миналия век.

В тази връзка неотдавна японски учени откриха, че два часа разходка сред дърветата може да намали кръвното налягане, нивата на хормона на стреса – кортизол, както и да подобри паметта и концентрацията.

View post on Instagram
 


Експерти от Япония твърдят още, че близостта до природата стимулира и имунната система на човешкия организъм. Този факт те обясняват с антимикробното действие на фитонцидите – химикалите, които се излъчват от дърветата.

Четете още: Кейт сподели стряскаща случка с принц Луи