Кралицата се прости с любимия си принц Филип сама и стискайки в ръце ценна снимка

Кралицата носеше ценна снимка, изобразяваща нея и принц Филип като младоженци в дамската си чанта, до една от носните му кърпички, докато седеше сама и се сбогуваше с херцога на Единбуг по време на погребалната церемония в църквата "Сейнт Джордж". Това пише "Дейли мейл", позовавайки се на свой източник.



Заради разпоредбите, свързани с COVID-19 и правилата за сoциална дистанция, тя седя сама на погребението на херцога на Единбург. В чантата ѝ е имало и една от белите кърпички Savile Row със запазената марка на Филип, твърдят още кралски запознати. Според анонимния източтик снимката, която тя е носела със себе си в чантата, е изобразявала кралската двойка по време на живота им в Малта преди много години.



След 73-годишен брак просълзена кралица Елизабет Втора седеше сама на изящно резбована скамейка в църквата "Свети Джордж", точно срещу ковчега на съпруга си. Според Royal Insider кралицата е взела със себе си една от белите кърпички със запазената марка на Филип, направени от неговите шивачи от Savile Row Kent & Haste. Надничаща от левия му джоб на разкроения му костюм, тя бе траен аксесоар към класическия сарториален стил на херцога.



Що се касае до снимката, предполага се, че тя е направена именно в Малта, където кралицата и Филип често обичали да отсядат заради сантиментални спомени, с които свързвали острова. Като младоженци те живеели във Вила Гуардамангия, в покрайнините на столицата Валета, между 1949 и 1951 г., докато принцът бил разпределен там на служба като морски офицер.

По-късно кралицата описва времето си, прекарано в Малта, като един от най-хубавите периоди в живота си. Това било единственото място, на което тя можела да живее „нормално“.

На церемонията кралицата бе с чанта на британската марка Launer, както традицията повелява от 1968 г. насам, съобщават от медията. Според информацията Елизабет Втора притежава около 200 от същата марка чанти, в различни стилове и цветове, които тя избира съобразно тоалета си.

По време на церемониалното погребение суверенът е носела със себе си и лично написано на ръка послание до Филип, което тя поставила до венец от бели лилии, малки бели рози и бяла фрезия, избрани от нея. Дворецът обаче все още не е разкрил съдържанието на бележката. Онова мъничко листче хартия, в което Нейно Величество е изляла цялата си мъка и обич, спомени и благодарност към своя верен партньор, към своята сила и опора в продължение на повече от седем десетилетия.



За събитието кралицата бе украсила левия си ревер с прочутата диамантена Ричмъндска брошка, подарък от град Ричмънд за сватбата на нейната баба кралица Мери от 1893 г. с бъдещия крал Джордж V, която Елизабет наследява след нея.

По време на службата монархът избърса на няколко пъти сълзите си, докато държеше главата си приведена надолу в знак на благоговение според повелята на ритуала.



По време на 50-годишния си юбилей от сватбата си с принц Филип Елизабет споделя: "Той е моята опора през всички тези години". Такъв продължава да бъде херцогът на Единбург за своята кралица и през следващите още 23 години от дългия им и сплотен съвместен живот.

Четете още: Кейт Мидълтън озари погребението на принц Филип с бижута на кралицата със сантиментална стойност