Автор
Woman.bg

Майка: Валери Симеонов се гаври с болните деца!

"Валери Симеoнов се изгаври с децата с увреждания", заяви пред Нова телевизия една от протестиращите майки по повод думите на вицепремиера "кресливи жени с уж болни деца".

"Това е гавра с децата ни и с хората с увреждания като цяло. Това е обида към държавата. Отдавна твърдим, че към нас има геноцид и той го доказа с думите си. В нито една европейска държава, ако се случи това, той няма да бъде на поста", заяви жената.

Четете още: Здравейте г-н Симеонов, пише ви Валери...

Дамата потвърди, че днес в 12,30 часа майките ще излязат на протест пред Министерски съвет, за да поискат оставката на Валери Симеонов.

"Протестът ще продължи, докато той не подаде оставката си. Ние нямаме никакви политически цветове, нашата кауза са децата ни. Това, че той спекулира, си е негов проблем. Не можем да повярваме, че този човек спи спокойно и днес ще отиде на работа", заяви тя.

Четете още: Защо трябва да подкрепим протеста срещу Валери Симеонов?

"Извинения не приемаме, искаме му оставката", заяви друга протестираща майка. Тя е категорична, че Валери Симеонов не само трябва да се сбогува със сегашния си пост, но и да не участва в управлението, под каквато и да е форма.