Автор
Ева Григорова

Неподозираната тайна, която крие цветният гардероб на Кейт

През последните две седмици принцеса Кейт облече доста цветни тоалети, от красив розов костюм и смел жълт блейзър до развяваща се синя рокля.

Промяната в гардероба на принцесата на Уелс подсказва, че тя следва примера на покойната кралица Елизабет II, която носеше ярки тоалети, за да се увери, че се откроява и обществеността лесно може да я забележи.



Софи, херцогинята на Единбург, обясни избора на облекло на покойната кралица през 2017 г., споделяйки: “Тя трябва да се откроява, за да могат хората да кажат „Видях кралицата. Не забравяйте, че когато тя се появи някъде, тълпите са големи и все някой може да каже, че е видял част от шапката на кралицата, докато е минавала."

Изглежда, че принцеса Кейт е решила да възприеме същия подход към обличането и феновете обожават ярките ѝ визии.



Освен това често принцеса Кейт избира цветовете на тоалетите си по специални причини. Когато носеше жълт блейзър, за да се срещне с Дейм Кели Холмс, оттенъкът на сакото на кралската особа съвпадаше с цветовете на марката Dame Kelly Holmes Trust.



По-късно същата седмица тя избра зелена рокля, за да посети благотворителна организация за психично здраве. Тогава изборът ѝ на тоалет беше повлиян от факта, че Фондацията за психично здраве насърчи хората да носят зелено на тази дата, за да повишат осведомеността за психичното здраве, тъй като датата попадаше в Седмицата на информираността по темата.

Синята рокля на принцеса Кейт за изненадващата ѝ поява на Евровизия, пък беше избрана като кимване към знамето на Украйна.

View post on Instagram
 


Цветовете, които кралските особи избират да носят, често са гореща тема, като Меган Маркъл обясни, че е подбирала неутрални нюанси по време на работата си в кралското семейство.

“По-голямата част от времето, когато бях в Обединеното кралство, рядко носех цветни дрехи – имаше смисъл в това“, каза херцогинята на Съсекс по време на документалния филм на Netflix за нея и принц Хари.