Отново е като през СОЦ-а: Мъжете пак са бедни, жените са космати

Мъжете цепят стотинката на две, а жените рязко ограничихме селфитата в интернет. Откакто вратите на салоните за красота хлопнаха и вместо да се разкрасяваме, тичаме да се бием за банани, олио и тоалетна хартия, съвсем не сме толкова бляскави. Да си го кажем направо – вече сме се позакръглили и позанемарили, а мъжете седят на дивана и борят епидемията с дистанционно в ръка. Малко започна да прилича на едни други, мислехме отдавна забравени, времена. Каква ирония!



Дойде време, в което най-горещата фраза, която можеш да чуеш от любимия, е: „Искам те само по дезинфектант!“ или „Купил съм банани“. Дойде време, в което няма кой друг да боядиса косата ти, освен теб, а кихането се превърна в бомба със закъснител. Отиваш до магазина, но не по-рано от 10:30 ч. Или както се казва: „Ако пазарува преди 10:30 ч, стара е за теб“. Отиваш на пазар като за последно, с богат списък от покупки, но купуваш, каквото има. Само че сега не сме с купончета и за радост, не чакаш Коледа, за да има плодове. И все пак – тоалетната хартия и много други продукти, които ти трябват всеки ден, са кът. И нека не забравяме за спирта, който подобно на бананите по време соца, явно ще го има само по Коледа. А опашката, която се вие пред всеки супермаркет рано, рано сутрин, много напомня на Лукановата зима, за каквато моето поколение само е чувало. Честно казано, неведнъж чух родителите ми да повтарят: „Това и по бай Тошово време не беше чак така“.



По „забави“ не се ходи, изглежда съвсем скоро ще си имаме вечерен час, но и слава Богу телевизор има във всяка къща, за който не си чакал години наред по списък да закупиш. А щом телевизия има – мъжете ни са щастливи. Щом банани, все пак има, и ние сме щастливи. По-хубаво от това, здраве му кажи!

Бедни господа и пухкави мадами – това е то идилията по време на изолация. Няма да се плашите, „режимът“ някога ще падне и отново ще забравим що е то семеен уют и дефицит по магазините. Амин!

Четете още: Тест: Разбери каква си ти и какви мъже са най-подходящи за теб