Автор
Антония Дамянова

При Меган и Хари ли отиват: Принц Йоаким и семейството му бягат в САЩ, обидени са заради титлите

Датският принц Йоаким със съпругата си Мари и децата им се местят да живеят в Америка следващото лято. Новината се появи на официалния сайт на датското кралско семейство.

Причината да заменят Франция, където в момента се намират принцът и семейството му, със Съединените щати, е смяна на работата, се уточнява още в съобщението.



„На 1 септември 2023 г. Негово кралско височество ще заеме нова позиция в Министерството на отбраната като аташе по отбранителната промишленост в датското посолство във Вашингтон, където принцът, като датски представител, ще вземе участие в укрепването на сътрудничеството в отбранителната промишленост със Съединените щати и Канада през следващите години“, се казва в изявлението.

В информацията се посочва още, че преместването е планирано за лятото.



През септември 2022 г. датската кралица Маргрете II лиши титлите на четирима от внуците си, и по-конкретно на децата на най-малкия ѝ син Йоаким (Никола и Феликс, родени от първия му брак с Александра Манли, и Хенрик и Атина, които са от настоящата съпруга Мари Кавалие).

Тогава Йоаким коментира, че е „тъжен“ от новината, тъй като децата му са „наранени“, а бившата му съпруга Александра заяви, че синовете ѝ „се чувстват отхвърлени“ и „не могат да разберат защо самоличността им е открадната от тях“. Тогава Маргрете II поднесе официално извинение на внуците си и обясни, че го е направила в полза на монархията и тях самите.

Четете още: Разтърсващата история на една млада ромка, осиновена от американци преди 25 години