Принц Чарлз направи изненадващ ход към Хари, за да спаси Камила

Ситуацията в британското кралско семейство през последните години е меко казано усложнена и странна. След появата на Меган във фамилията, бягството на Хари с нея, скандала с Чарлз и Уилям, смъртта на принц Филип и делото срещу принц Андрю, ние просто не искаме да мислим какво се случва "зад кулисите" в кралския двор.

И макар в момента всичко да е толкова объркано, сякаш нищо не подсказва, че в скоро време всичко ще бъде постарому и ще има мир в семейството на Елизабет Втора. Напротив, от последните новини в "Дейли мейл" става ясно, че принц Чарлз е толкова уплашен от скандалните прояви на Меган и Хари, че е готов да приложи най-милата си тактика, за да предпази любимата си Камила от възможността да бъде разкритикувана и оплюта в мемоарите, които херцогът на Съсекс подготвя.

Най-вълнуващото събитие, което предстои за всички членове на фамилията, несъмнено е юбилеят на Нейно Величество - цели 70 г. на трона. Това ще се случи на 6 февруари, когато Елизабет ще бъде провъзгласена за първия британски монарх с Платинен юбилей. Очаква се Меган и Хари да пристигнат в Лондон за събитието, като според източници, принц Чарлз е проявил специално отношение към сина си, като го е поканил да остане с него, за да поговорят и да стопят ледовете помежду си.

Този ход, разбира се, съвсем не е случаен пристъп на бащинска обич. Оказа се, че задната мисъл на Чарлз е да предпази Камила, защото се страхува, че Хари няма да бъде никак ласкав към нея в мемоарите си, които предстои да излязат в скоро време. Според кралски експерти, херцогът на Съсекс е безкрайно привързан към покойната си майка и би направил всичко, за да защити паметта ѝ. Затова е твърде вероятно да не използва хубави думи за мащехата си - Камила, особено когато говори за детството си.

Известно е, че първите години след смъртта на принцеса Даяна са били най-тежките в живота му и експертите не изключват възможността той да обвини съпругата на баща си за всички трудности.

Другата причина, заради която Чарлз е поканил семейството на сина си в дома си е, че копнеел да види порасналия си внук Арчи и Лилибет, която не е виждал никога на живо.

Това ще бъде първият път, в който херцозите на Съсекс и децата им ще пристигнат във Великобритания след "Мегзит".

Четете още: Няма да повярвате защо кралица Елизабет носи чанта в двореца