Автор
Люблена Папазова

Силвена Роу тръгна с ботите на Риана

С екстравагантни обувки, последен писък на модата, нахълта шеф Силвена Роу в новия, седми сезон на „Мастършеф“. Шеметната кулинарка се появи със златни боти, точно каквито наскоро разходи певицата Риана. Подобен стайлинг демонстрираха и други световни знаменитости, начело със супермодела Джиджи Хадид. За да подчертае блясъка на ботите си, за старта на готварското шоу Роу се беше спретнала с елегантен тъмен костюм, бяла блуза и дълги, пречупващи светлината обеци. Кацнала на високите токове, тя посрещна първите претенденти за славата в новия „Мастършеф“ заедно с колегите си шеф Андре Токев и шеф Петър Михалчев. След няколко месеца един от участниците ще грабне приза от 100 000 лева.

Кастингът за кулинарното шоу за първи път се проведе под формата на битка между участниците. В предишните издания всеки от кандидатите за титлата MasterChef на България и за голямата награда от 100 000 лева се представяше самостоятелно пред авторитетното жури. Сега градусите на напрежението се вдигат и хоби-готвачите влизат в директен сблъсък.

Групирани по двама, трима или четирима според ястието, което искат да покажат и разделени в различни кулинарни категории - риба, свинско, десерти, специалитети от чуждестранната кухня и др., талантите се борят помежду си. Най-добре представилият се във всяка група получава одобрението на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу и си тръгва с мечтаната бяла престилка, която гарантира място в състезанието.

Във вторник вечер познания, умения и въображение в кухнята показаха фотографка, касиерка, учителка, програмист, маркетинг специалист и дори 18-годишен ученик. На кастинга имаше и кулинарни инфлуенсъри, които мечтаят да надградят способностите си и да получат професионално признание. Всеки от тях разказа вълнуваща история, която го е довела в „МasterChef“. Седмият сезон на кулинарното шоу ще изправи всички одобрени участници пред предизвикателства, които ще ни отведат на пътешествие към далечни и екзотични дестинации, до които не можехме да се докоснем през последната година.

Четете още: Шеф Силвена Роу: Все още съм на 34 години заради добрата храна