Автор
Весела Георгиева

Сушата в Европа доказва пророчеството на Ванга, че водата ще изчезне. Но ето какво още казва тя

Още едно от предсказанията на баба Ванга е на път да се сбъдне. За 2022 г. пророчицата приживе е видяла множество природни бедствия, които ще сполетят човечеството, както и възможни войни и неочаквани политически промени.

Изследователите на известната ясновидка твърдят, че 85% от нейните прогнози са изпълнени до този момент.

Сред пророчествата на Ванга, които вече са се сбъднали са разпадането на Съветския съюз, трагедията на 11 септември 2001 г., смъртта на принцеса Даяна, аварията в „Чернобил“.

Едно от предсказанията ѝ за 2022 г. наистина изглежда тревожно. Според думите на баба Ванга големи градове в световен мащаб ще бъдат засегнати от недостиг на вода поради суша тази година.

"Всичкото скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Така е определено!"

"Водата ще стане по-скъпа от черното злато (петролът), а един ден тя напълно ще изчезне."

"Ке дойде ден - в златни паници ке ядете и в медни чаши ке пиете, но вода нема да имате."

"Пчелите ще измрат. Млякото ще стане отровно. Ще затваряте вода в буркани", казва пророчицата.

И ето че нейните предсказания сякаш се сбъдват...

Преди дни беше съобщено, че правителствата на Португалия и Италия препоръчват на гражданите си да се опитат да ограничат използването на вода. Твърди се, че Италия преминава през най-лошата си суша от 50-те години на миналия век. Изглежда тя отново е била права.

На някои места Лоара вече може да се прекоси пеша. Най-дългата река на Франция никога не е текла толкова бавно.

Рейн бързо става непроходима за движение на баржи. В Италия нивото на река По е с 2 метра по-ниско от обичайното, което води до съсипване на реколтата.

Най-голямото езеро в Италия "Гарда" е засегнато от невижданата от 70 години в страната суша. Кадри от дрон показват, че водата е намаляла значително, в резултат на което на един от островите в езерото се е образувал нов каменист плаж.

Сърбия извършва драгиране на Дунав.

Във Великобритания - страна, известна с дъждовното си време - компаниите за водоснабдяване призоваха своите клиенти да икономисват всяка възможна капка вода заради гореща вълна, като разпространиха някои необичайни съвети, съобщи Франс прес, предаде БТА.

Британската водоснабдителна компания “Yorkshire Water” обяви на 12 август, че ще въведе определени ограничения от 26 август с мотива, че в части от района на Северна Англия са паднали най-малко валежи, откакто са започнали да се регистрират преди повече от 130 години, съобщава Ройтерс.

„Изключително горещото и сухо време причини изчезването на водата в реките в Йоркшир и нашите резервоари са с около 20 процента по-ниски, отколкото бихме очаквали за това време на годината“, казаха от компанията.