Автор
Антония Дамянова

Това са последните дни на човешката свобода: Мъж от 3036 г. разказа какво ни очаква в близкото бъдеще – ще настръхнете

Винаги е имало, има и ще има хора, които твърдят, че са пътували до бъдещето, или че идват оттам. Вярвате или не, много от тези пътешественици дори предоставят доказателства за своите твърдения. И техните истории наистина се сбъдват, а разказите, отнасящи се за по-далечно бъдеще, звучат наистина стряскащо.

Мистериозен пътешественик във времето твърди пред Wday.ru, че е пътувал до 3036 г., описвайки ужасяваща картина на това как ще изглежда светът само след хиляда години.

„Сега сте възможно най-свободни. Но това са последните дни на свободата ви. Децата ви дори няма да я видят. Така че се примирете с настоящите проблеми, защото колкото и трудно времето, в което живеете, то е е по-добро от това, което предстои. Просто не го осъзнавате", казва тайнственият мъж.

Съдейки по прогнозите му, тази „несвобода“ ще дойде след въвеждането на новите технологии, по-специално - на изкуствения интелект.

По думите му повратната точка и най-чудовищният момент ще настъпи през декември 2052 г. Някакъв вид катастрофа ще доведе до глобално прекъсване на електрозахранването за повече от пет години, твърди той.



„Всичко ще бъде затворено за повече от пет години – интернет, електричество. Ще бъде ужасно. Смутове, бунтове, смърт – ще дойдат най-лошите времена в историята на човечеството“, предупреждава пътешественикът.

Периодът на хаос щял да продължи 20 години. Едва след като изминат тези две десетилетия, хората ще започнат постепенно да навлизат в нормалния си ритъм на живот. Но, разбира се, нищо вече няма да е като преди.

Какво още предсказва пътешественикът във времето?

Домашни любимци като котки и кучета ще се възприемат като „екзотични“. Всички по-големи видове като лъвове, тигри, слонове ще изчезнат от лицето на планетата ни.

Усилията за намиране на възобновяеми енергийни източници ще бъдат засилени. През 3036 г., ще разполагаме с огромни площи, на стотици и хиляди мили, с разположени върху тях вятърни турбини. Човечеството ще разчита особено много на слънчеви електроцентрали и на хидрокинетична енергия.

Четете още: 6 смайващи истории за срещи с пътешественици във времето