Автор
Ива Петрова

Внимание, дами: Ето каква съдбовна грешка допускате, когато сте влюбени

И така, влюбихте се. Пролет в душата, пеперуди в стомаха. Или може би все още не сте се влюбили, но определено харесвате някой конкретен мъж.

Основното е, че интересът е взаимен и вече е довел до началото на нова връзка. Точно в този момент много жени правят фатална грешка, която впоследствие унищожава всичко, което са изградили.

Запомнете: „Жената се надява, че мъжът ще се промени, мъжът - че жената няма да се промени”.

Грешат ли и двамата? И ето я грешката: жената отчаяно се опитва да се покаже на любимия от към най-добрата си страна.



Какво произтича от това?

Напълно естествено е това желание и повечето хора го следват. Но факт е, че малцина успяват да променят нещо в себе си наистина. Най-често говорим за временни промени и преструвки, които практикуваме без злонамереност - напротив, с най-добри намерения. Понякога ние самите искрено си вярваме, че отговаряме на картината, която рисуваме за пред избрания.

Например отивате със сродната си душа на концерт на любимата му група или на нов екшън филм и след това с вдъхновение говорите за пълния си възторг за това, което всъщност ви е оставило безразлична. Някоя се преструва, че обича да готви, че апартаментът винаги е в такъв перфектен ред - не само когато избраният идва на гости. Или че неговите приятели, родители, футболът и риболовът нямат значение, а пръснатите по пода чорапи, навикът да се троши чипс на дивана и битките с танковете до четири сутринта изобщо не са проблем.

Сега някоя със сигурност ще възрази: Що за глупости, никога не съм правила така!

Страхотно, очевидно вие сте щастливо изключение от мнозинството (ако не се самозалъгвате, разбира се). Но повечето от нас все още променят обичайното си поведение по един или друг начин в невинното си желание да впечатлят даден мъж. Но рано или късно няма да издържим и ще станем отново себе си, а този, пред когото сме се престрували, ще се почувства измамен. Все пак той градеше връзка с човека, за когото сте се представяли.

Тук дори не става дума за онези случаи, когато прекрасен ангел внезапно се превръща в хитра лисица. А само за онези, когато обикновена жена, с всичките си предимства и недостатъци, създава привлекателен образ, за да се хареса на мъж. Рано или късно този образ се разпада и не издържа проверката на времето. Под него се разкрива съвсем различен човек. Напълно възможно е и да е много по-добър дори – но все пак различен.



Защо изобщо правим това?

В началото на една връзка винаги се гледаме, дори когато самите ние не го забелязваме. Дори ако връзката първоначално е позиционирана като "фриволна", постепенно всичко може да се промени. В крайна сметка, кой нормален мъж би скъсал с жената, с която всичко е било приятно?

Именно силното желание да бъдем харесани ни изиграва лоша шега. Ако една жена, преди да се срещне с избраника си не можеше да готви нещо по-сложно от бъркани яйца, малко вероятно е тепърва тя да започне с ентусиазъм да създава кулинарни шедьоври всеки ден и да запази ентусиазма си до края на деня и изобщо на живота си.

Ако мъжът е свикнал да прекарва по три вечери седмично в бар или на боулинг с приятели, тогава след края на периода на ухажването и свалките той ще иска да се върне към това. Хората са склонни да се грижат първо за собствените си нужди, а след това за нуждите на другите. По време на бонбонено-букетения период най-често доминира потребността да се угоди на другия. Понякога то дотолкова надделява, че сме готови да променим всичките си навици и интереси.

Но когато бурната страст отмине, обичайните нужди се връщат на първо място и вече искате да спите достатъчно, вместо да приготвяте топла закуска за любимия си или да пиете чай с приятелка, а не да гледате документален филм за корабостроенето по време на Втората световна война с него.



Ние сме такива, каквито сме

- с предимства и недостатъци и не можем с магия да станем различни, дори и заради най-любимия и скъп човек. Въпреки това се страхуваме да позволим на партньора ни да ни види „каквито сме“, без красиви маски. Особено ако самият той изглежда недостижимо съвършенство, до което тепърва предстои да се изкатерим.

Ако партньорът през цялото това време обичаше умело изиграния от жената образ, тогава срещата с истинския собственик на този образ най-вероятно няма да му хареса - особено ако „оригиналът“ не притежава всички предимства на „маската“. И тъй като човекът, когото е обичал, никога не е съществувал, тогава няма кого друг да обича. Измамата все пак ще бъде разкрита и вече няма да има значение дали в нея е имало злонамереност, или не.

Но какво да правите, ако вашият партньор не се интересува отистинската ви същност? Остава да приемете това - ако, разбира се, търсите сериозна връзка, а не мимолетна афера. Или все пак започнете да се променяте наистина. Едно е обаче да станеш най-добрата версия на себе си, а съвсем друго е да промениш себе си, своите идеали, стремежи, призвание.

Възможността да готвите добре или да разширите хоризонтите си е малко вероятно да ви попречи, но ако, да речем, не можете да представите живота си без пътуване или винаги сте мечтали за собствен бизнес, а идеалът на избраника ви е майката домакиня на голямо семейство, тогава трябва сериозно да се замислите дали всички ще бъдат щастливи в такъв брак. И най-вече самите вие.

Ако този човек наистина е толкова важен за вас, че е в състояние да ви накара да се промените драматично и наистина, тогава вие ще се промените. И е възможно да бъдете щастливи. Ако обаче вашите собствени принципи са ви по-скъпи, трябва да сте в състояние да разпознаете това възможно най-рано, защото колкото по-далеч стигне връзката, толкова по-болезнена ще бъде раздялата.

Не забравяйте - светът е голям, в него има много хора, които могат да ви оценят точно такива, каквито сте.

Четете още: 9 съвета към жените, които нямат късмет в любовта