Автор
Теодор Муховски

Жена от Велико Търново се опита да се самоубие на живо в TikTok, варненка я спаси

Момиче от Варна се обади на телефон 112 и успя да предотврати най-лошото.

Истински екшън се разигра на живо пред очите на хиляди хора. Използвайки набиращата популярност социална мрежа TikTok, млада жена от Велико Търново направи предаване на живо, в което обясни как възнамерява да сложи край на живота си.

По време на живото предаване търновката показа как пие голямо количество хапчета и алкохол и разказа как след това ще сложи край на живота си, скачайки от осмия етаж. Тези, които гледат видеото на живо започват да пишат коментари с цел да я вразумят и да я разубедят да не го прави. Когато момичето изчезва от кадър, уплашена варненка веднага подава сигнал на 112.



Полицията и Бърза помощ вече са на крак, но имат проблеми да установят точната локация на младата жена. Проблемът е, че варненката, подала сигнала, не знае точният адрес на търновката.

Все пак „Бърза помощ“ успява да стигне до нея и веднага я карат към спешното отделение на великотърновската МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", преди състоянието ѝ да се влоши. Установява се, че тя е успяла да погълне 20 таблетки от медикамент за диабетици и алкохол. След извършване на нужните животоспасяващи манипулации, тя е препратена към центъра за психично здраве.

Оказва се, че причината за всичко това е любовна драма заради измама в нета. Момичето се запознало с мъж по Интернет и получило обещание за щастлива любовна връзка. Но за съжаление попаднала на измамник, който ѝ поискал сумата от 2500 лв. под предлог, че се намира в затруднено положение. Той ѝ обещал да ѝ прати щедри подаръци - пръстен и рокля. Тя се подлъгала и му пратила сумата. Разбира се, пратка за нея така и не пристигнала.

Търновката решава да сподели историята си пред своите 3700 последователи, които ѝ подсказват, че е станала жертва на измама. Тя не може да понесе това предателство и лъжа и решава, че трябва да сложи публично край на живота си.



Въпреки че всичко завършва благополучно, не са малко случаите на Интернет измами под всякаква форма.

Затова е най-добре да не се доверяваме на случайни хора, които не познаваме, особено във виртуалното пространство. Тази история можеше да завърши по друг нещастен начин, затова призивът ни е да не се подаваме на подобни капани в мрежите. Обикновено, когато някой непознат моли за пари, това трябва да е знак, че вероятността да бъдем измамени е огромна.

Затова е по-добре да не се предоверяваме и да не даваме пари на непознати.