Автор
Роси Кацарова

11 неща от "Приятели", които тънат в забвение

"Приятели" е един от сериалите, които, вярваме не само ние, няма проблем да гледаме нонстоп.

Остроумието на диалозите ни просълзява от смях и днес. Смешките в сериала може и да са вечни, но това не важи за редица достижения на техниката, които по онова време са били част от ежедневието ни, но днес тънат в забвение.

Кои са те вижте в следващите редове:

Използването на огромен фотоапарат

Обемистите апарати, заслепяващата светкавица и досадните ходения до фотото, вече са в миналото. Към днешна дата те са заменени от мобилен телефон с камера и Instagram, който е в бойна готовност с помощта на някой друг филтър да превърне снимката ни в достойна за стотици лайкове.

Представата за 19-годишните

Ако днес Джоуи трябваше да влезе в образа на тийнейджър, то той със сигурност нямаше да изглежда по този начин.

Тениската би била бяла и изчистена, боксерките няма да са на показ (благодаря ти, Боже), черна кожена гривна ще е един от малкото аксесоари. Косата пък ще е прилежно стилизирана, а няма да е скрита под плетена шапка.

Да, в наши дни тийнейджърите отделят доста средства и време за визията си.



Да запишеш погрешка излагащо съобщение като текст на телефонния секретар

Докато Рос се паникьосваше, че приятелите му бавно се подготвят за гала вечерта с негово участие, Моника хакна телефонния секретар на Ричард.

Тя обаче без да иска остави излагащо съобщение, част от което включваше откровението "Не знам, може би съм в цикъл или нещо подобно". Не стига това, ами тя после нагласи компрометиращото изказване като текст на телефонния му секретар. Слава Богу, че живеем в ерата на мобилните телефони, само това ще кажем.



Да търсиш информация в истинска енциклопедия.

Здравей, интернет... и смартфони.



Да се радваш на безплатно порно по телевизията.

Отново... Здравей, интернет!



Да откриеш, че приятелите ти имат тайна връзка, защото вдигаш стационарния телефон, докато те си говорят мръсотии по него.

Ако действието се развиваше в наши дни, Рейчъл никога нямаше да узнае, че Моника и Чандлър излизат. Стационарните телефони са вече в миналото, а и през 2017-а двамата най-вероятно щяха да си пращат мръснишки съобщения, вместо да си говорят по телефона.

Да се обадиш на приятел, представяйки се за някой друг.

Всички помним как Фиби звънна на Джоуи, преструвайки се на Естел, без да знае, че тя е починала, за да го успокои. Е, в наши дни това няма как да се случи, благодарение на caller ID-то, с което разполагат телефоните ни.



Бившата ти бременна съпруга, която сега в момента е лесбийка, да ти праща съобщение по пейджъра, защото е започнала да ражда.

Изпращане на съобщение по пейджъра, като известяване за неотложно, е нещо, за което мнозина от 20-годишните днес, дори не са чували.

Да звъннеш на приятел от телефонен автомат.

Още едно приспособление за комуникация, за което днешните 20 и няколкогодишни със сигурност не са виждали.



Да попаднеш на бившия си във видеотеката.

Почивайте в мир видеотеки, да живеят торент сайтовете.