Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

7 причини да се чувствате щастливи всеки ден

От време на време ни връхлита меланхолично настроение или депресия поради емоционална или психическа умора. Когато изпаднете в това състояние и ви стане тъжно, мислете си за тези седем причини да бъдете щастливи.
Имайте предвид, че нашето щастие и положително отношение зависи единствено от нас самите. И дори ако сте меланхолични по своя темперамент и да обичате да мислите за смисъла на живота, вие все пак трябва да гледате на много моменти от вашето съществуване положително. Временните трудности и проблеми възприемайте като житейски уроци, без да изпадате в паника или депресия.

1. Радвайте се, че сте живи в този момент
Животът е най-големият дар от Бога, така че не се оплаквайте от вашето съществуване и не се жалвайте от съдбата. Фактът, че сте дошли на този свят живи и здрави и притежавате поне минимални блага - това е причина за радост и благодарност към Вселената.

2. Вие сте красиви
Може би ви се струва, че носът ви е много голям, устните ви са прекалено тънки или талията ви не е достатъчно фина, но всичко това не е причина да се смятате за "грозна", защото за някой сте съвършена. Точно затова хората казват, че "за всяка стока има търговец" или „за всеки влак си има пътници”. И никога няма да повярвам, че не сте получавали някой път комплименти.



Не забравяйте, че красотата и чарът идват отвътре, в зависимост от това дали човек е в хармония със себе си и света около него. Нищо не прави жената красива така, както вътрешното й излъчване, добротата, блясъка в очите й, умиротворението и способността да се наслаждава на живота.

3. Имате талант
Абсолютно всеки от нас има някакъв талант, дори ако не знаете какъв е вашият. Той се проявява по различен начин: някои пеят добре, други - готвят добре или рисуват, трети могат да създават красиви неща, а четвърти имат феноменални умствени способности. Между другото, да бъдеш красива майка или жена е също талант.

4. Вас ви обичат
Никога не си мислете, че никой не ви обича и никой не се нуждае от вас. Със сигурност вашите родители и деца ви обожават. Честото несъгласие със съпруга ви също не е причина да вярвате, че той не ви обича вече. Да, и домашните любимци винаги чакат завръщането на своите собственици и ги обичат безусловно.
Усещането, че не сте обичани, обикновено възниква поради самоотрицание за себе си: ако не сте в хармония със себе си и вашето самоуважение е ниско, тогава ще се появи гняв и възмущение към света около вас. Обичайте себе си, дарявайте топлина и не забравяйте да почувствате как тя се връща към вас, умножавайки се стократно.



5. Занимание, което ви носи удоволствие
За да бъдете щастливи, трябва да правите това, което ви доставя удоволствие. Това може да е любима работа, на която сте изцяло отдадени, която ви изпълва с положителни емоции. Или хоби, което ви позволява да забравите за всички проблеми в живота.
Ако вашето любимо занимание може да ви носи придобивки, тогава го направете като основна дейност, от която да печелите пари. И е напълно възможно в скоро време любимата ви дейност да се превърне в основен източник на доходи, а необходимостта да работите нещо друго ще изчезне напълно. Това определено ще ви направи по-щастливи.

6. Научете се да забелязвате красотата на света.
Огледайте се наоколо и вижте, че красотата, която ви заобикаля: пожълтели падащи листа през есента, избуяващата зеленина през пролетта, цъфтящи цветя….. И колко много красиви и щастливи хора наоколо! И вие сте една от тях!

7. Направете планове и реализирайте мечтите си.
Отдавна мечтаете да посетите далечна Индия или аристократична Франция, но все не се решава да го направите по различни причини? Чувствайте се свободни да постигнете целта си и да я реализирате. Ако нямате финансова възможност, започнете да спестявате пари. Ако нямате време, издърпайте всички дела напред и отделете няколко дни за непланирана почивка.
Предвкусването на щастливите моменти винаги така въодушевява и прави всеки ден радостен и изпълнен със смисъл. Защото щастливите хора искат нещо и се стремят към нещо, а нещастните живеят ден за ден, без никакви специални впечатления и емоции.

Четете още: Меган май наистина е по-любимата снаха!