90-годишна се оказа от апаратно дишане, за да спаси живота на по-млада жена

В момента човечеството преживява невиждана досега криза и е на истинска война срещу вируса, който всички наричаме „Невидимата заплаха“. Сега най-скъпите ни хора, онези които са ни дали живот и които са натрупали толкова житейска мъдрост, са по-застрашени от всякога. Коронавирусът може да бъде фатален за възрастните хора, особено ако не получат медицинска помощ. А някои съзнателно се отказват от нея, за да дадат път на по-младите.

90-годишна жена от Белгия почина, след като се разболява от коронавирус и отказва да бъде лекувана. Сузан е приета по спешност в болница 2 седмици, след като е проявила първи симптоми на заболяването. Тогава тя страда от недостиг на въздух и липса на апетит. Лекарите моментално я подлагат на тест за вируса и резултатът е положителен.



Съвсем скоро състоянието на Сузан се влошава рязко, което налага спешно интубиране, но тя отказва с думите:

„Не жалая да бъда на изкуствено дишане. Направете го на някой по-млад пациент, вместо на мен. Аз вече изживях живота си и той беше хубав.“

Два дни по-късно Сузан умира.

Дъщерята на 90-годишната дама споделя пред медиите, че е изключително тъжна, не само защото не е готова да се сбогува с майка си, но и защото няма шанса да присъства на погребението ѝ. Лекарите все още не знаят как и кога точно Сузан се е заразила с фаталния коронавирус.



Четете още: Всички са влюбени в ген. Мутафчийски: 35 суперзабавни колажа с него, които ни усмихнаха