Амбър Хърд - големият губещ от скандалния развод с Джони Деп. Защо всички застанаха на страната на Джак Спароу?

Процесът на холивудския актьор Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд продължава да вълнува феновете и да приковава вниманието на света към себе си по същия начин, както от самото начало, което бе поставено преди четири години.

Вече почти месец продължава бляскавото холивудско дело, в което звездата от "Карибски пирати" Джони Деп съди за 50 милиона долара актрисата за клевета. През 2018 г. 36-годишната блондинка се представи за жертва на домашно насилие в статия, публикувана във в. "Вашингтон пост". В материала не се отбелязва името на актьора, но Деп е убеден, че обвиненията насочват именно към него – твърдения, че е насилник, което той категорично отрича.

Двойката, която, видимо, е в изключително лоши отношения, привлече световното внимание с многобройни пикантности от връзката си, а всеки детайл от процеса предизвиква всеобщ хаос в социалните мрежи. Така и изслушването на Амбър отпреди няколко дни разгневи милиони хора по света (Няма да влизаме в детайли точно сега и отново да ви ги описваме. Повече за тях може да прочетете тук).



Мнозина обвиниха Хърд в преиграване и фалшиви сълзи. Немалко от тях дори отбелязаха, че тя си е служела с цитати от филми, а експертът по езика на тялото Джанин Драйвър е категорична, че "така се държи някой, който иска да те измами".

Анализирайки поведението на Амбър Хърд, Драйвър, която работи с полицията от години, отбелязва, че актрисата е прехапвала устните си, което, по думите ѝ, е ясен признак, че е подложена на стрес и натиск. „Това е като когато бяхме малки и си смучехме палците. Това е жест на нужда от утеха“, казва тя.

Според нея представянето на детайлна информация е любим подход на виртуозните лъжци.„Даде ни много детайли, нали? Проблемът е, че когато се описва нападение, то може да отнеме само 15 процента от времето. Има много преди и след. Самият инцидент е малък като време“, обяснява тя.



Друг момент, който ясно показва, че бившата съпруга на Джони Деп не казва истината е, че не използва местоимения. Освен това тя често набляга на сегашно време, въпреки че се твърди, че инцидентът се е случил в минало време.

„Първо казва „ударил“, после пък „удари“ и третия път казва „удря“. Когато хората измислят история, те често я разказват в сегашно време. Нейното объркване на времената предполага, че тя е измислила историята на място“, смята Джани.

Скандалните разкрития от съвместния живот на двамата актьори успяха да нажежат страстите до краен предел не само в рамките на съда, но и извън него. Съдебната битка между холивудските звезди вкопчва милиони други зрители в телевизорите и мобилните устройства, защото се предава на живо, а фенове на Джони Деп се стичат на тълпи, за да присъстват на заседанията от съдебния процес, издигат плакати пред съда във Феърфакс и развяват пиратски знамена (заради култовата роля на Джак Спароу). И да, добре прочетохте – фенове на Джони Деп. Никъде обаче не чуваме и не четем за „фенове на Амбър Хърд“ - словосъчетание, което дори и на вас някак си ви звучи като парадокс, признайте си. Същински оксиморон!



Всъщност работата е там, че Джони Деп си е Джони Деп. Любимец на поколения киномани и обект на желания на милиони жени по света. Въпреки красотата и актьорския си талант обаче, Амбър Хърд трудно може да се похвали със същата такава завидна симпатия към себе си. Дори напротив.

Петиция в онлайн платформата Change.org, в която се иска отстраняването на 36-годишната американска актриса от втората част на "Аквамен", събра 3 милиона подписа. Авторите на отвореното писмо настояват Амбър Хърд да бъде отстранена от проекта заради многобройните съдебни дела, в които е замесена с бившия си съпруг, актьора Джони Деп.

Това не е първият случай, в който се подписва петиция срещу участието на Амбър Хърд в "Аквамен 2". През ноември миналата година зрители също поискаха актрисата да бъде уволнена от проекта. Тогава продуцентът на филма Питър Сафран заяви, че нито той, нито екипът му "ще се поддадат на натиска на феновете". Световната премиера на филма е насрочена за 17 март 2023 г.



И докато популярността и любовта на публиката към Хърд започна да се изпарява още преди четири години, когато Амбър за първи път нарече Деп „сексуален насилник“, то публичната обич към Карибския пират не само че не намаля, но и сякаш набра още по-голяма сила.

Грешка ли направи Амбър, че атакува световен любимец от ранга на Джони Деп, лъжи ли са нейните обвинения и дали цели с тях да подрони имиджа на холивудския ас, все още остават въпроси без отговор. Оправдана ли е омразата към нея и защо никой не я подкрепи – така, както преди няколко години десетки актриси и други жени една след друга скочиха срещу холивудския продуцент Харви Уейнстийн, обвинявайки го в сексуално хищничество и тормоз.

Явно Джони Деп е далеч по-симпатичен на публиката и световната общественост, след като почти не срещаме коментар под статии за съдебното дело, насочен срещу него.

Дали настроението спрямо него и Амбър Хърд ще запази същия тон дори и сега, след като бившата годеница на Джони Деп – звездата от „Мръсни танци“ Дженифър Грей, го нарича в новите си мемоари Out of the Corner Дженифър Грей, "безумно ревнив и параноичен", предстои да разберем. Склонни сме обаче да си мислим, че около Деп витае особен ореол, който трудно може да бъде разбит от каквито и да било злословия срещу него.

Четете още: Възмездието е близо: 2 милиона искат Амбър Хърд да напусне продукцията Аквамен 2