Автор
Антония Дамянова

Американка похарчи 16 хил. долара за ядрен бункер, пълен с оръжия и храна за 25 години напред (Видео)

Светът е в шок, след като Владимир Путин обяви частична мобилизация и отправи смразяваща заплаха за ядрена атака срещу Запада, ако той не спре да изпраща оръжия към Украйна.

Руският лидер предупреди, че разполага с „много оръжия, за да отговори“ на това, което нарече „ядрен шантаж“ от страна на САЩ и Европа, и добави, че ще използва „всички необходими средства“ срещу тези, които се опитват да „подчинят“ нацията му – включително враговете в Украйна.



Междувременно всеки, който има възможност, започна да купува бункери и да се запасява с достатъчно храна за години напред в случай на ядрена война. Това направи и 38-годишната американка Роуън Маккензи, която стана популярна в ТикТок, след като разкри подготовката си за деня на Страшния съд, пише Mirror.

Всъщност с приготовлението тя се захваща още преди 11 години, когато сметнала, че е редно да помисли как да защити себе си и близките си при евентуална ядрена заплаха над страната ѝ.

За целта тя се заема с построяването на подземен, защитен от радиация, бункер, който оборудва с неща, нужни ѝ, за да оцелее при апокалипсис. Построяването му ѝ е струвало над 8 000 долара. Първоначално тя започва да се снабдява с основни продукти с дълъг срок на годност като боб и ориз, които се научава да съхранява чрез опити и грешки.

Освен в храна за 25 години, Роуан е инвестирала и в оръжеен арсенал – в случай че трябва да се защити или ѝ се наложи да ловува зайци и друг дребен дивеч за прехрана.
„Задължително условие за всеки бункер е защитата“, казва тя. „Трябва да се защитиш, особено в такава ситуация. Трябва да имаш възможно най-голям шанс да оцелееш“, отбелязва тя в своя ТикТок канал, изпълнен с множество видеа със съвети за оцеляване.

Роуън твърди, че е похарчила по груби сметки общо около 16 000 долара за подготовката си за посрещането на ядрена атака. „Подготвям се за момента, тъй като никога не се знае какво може да се случи в идващия ден“, допълва Роуан.

Тя е уверена, че по-голямата част от запасите ще издържат до 25 години и има „безупречна“ система за ротация, която да гарантира, че няма никакви отпадъци. В клипа, чийто брой харесвания и гледани непрекъснато расте, Роуан прави обиколка из своя таен бункер, показвайки запасите си от храна, лекарства и вода.

Четете още: Така го правят швейцарците: Страната, в която всеки си има бункер