Байдън счупи всички рекорди в историята на САЩ, става президент напук на Тръмп?

Светът все още трепери в очакване да разбере кой е новият президент на САЩ. Дали народът ще се довери отново на Доналд Тръмп, или ще пожелае да поеме в нова посока с Джо Байдън, не знаем. Но истината е, че светът е извънредно развълнуван точно от тези избори. Точно от тези президентски избори. И фактът, че тази година бе обтелязан рекорден брой подадени гласове, го доказва.

Според статистики за тези президентски избори народът на САЩ е бил най-активен от 1908 г. насам. За момента Джо Байдън повежда Доналд Тръмп, но съвсем не е ясно какъв ще бъде краят и кой ще се окаже истинският победител. Нещо повече – заражда се същински скандал.

След като демократът спечели щатите Уисконсин и Масачузетс, опонентът му заяви, че ще се обърне към съда заради, според него, невярното преброяване на гласовете. Това означава, че съществува и вероятността съдът да определи кой ще е победителят в изборите.



За момента Джо Байдън е спечелил повече гласове от всеки един президент в историята на САЩ. Той дори е подобрил рекорда на Барак Обама. Статистиките сочат, че 72 млн. гласа са дадени в полза на Байдън. Очаква се бройката да нарасне още.

Любопитен факт е не само, че демократът се радва на симпатиите на мнозина от дълго време заради впечатленията, които е оставил като вице президент, но и много американци са изкушени да гласуват за него, само и само за да са против Доналд Тръмп.

Нетърпеливи сме да научим какъв ще бъде крайният резултат, тъй като светът не възлагаше големи надежди, че републиканецът ще стане президент още през 2016 г., но ето че тогава той успя да победи Хилъри Клинтън.



Четете още: Да поемем дълбоко въздух - Тръмп е новият президент