Барбара Стрейзънд най-после го каза: Заради Тръмп 20 000 души са мъртви

Доналд Тръмп не винаги е бил обект на любов и уважение от страна на представителите на американския шоубизнес. Редица звездни актьори, музиканти, режисьори и други не скриха огромното си недоволство, когато той бе избран да бъде президент на САЩ. Дори това беше причината самата Меган Маркъл да се установи във Великобритания.

Оказа се, че и друга звездна дама, много любима певица на поколения меломани, също изпитва тежка непоносимост към Тръмп. Това е Барбара Стрейзънд, която в момента изпитва истинска омраза към него. Още в неделя тя използва трибуната на Туитър, за да излее гнева си към Доналд, провокиран от неговата „крайна некомпетентност и постоянни лъжи“ в борбата с коронавируса.



Всъщност 77-годишната певица възпя омразата и недоверието си към президента на САЩ още през 2018 г., когато станаха ясни резултатите от изборите. Тогава тя издаде песента си Don`t Lie To Me, която е отражение на чувствата на Барбара към политическата фигура.

„През 2018 г. възпях Тръмп, защото той е сериен лъжец. Днес повече от 20 000 души са мъртви, само заради неговата некомпетентност и лъжи и пълната му неспособност да приеме истината“, написа гневната певица и актриса.


Тя продължава с нападките към Доналд Тръмп, като подчертава, че той е напълно лишен от капацитета на президент и не е в състояние да води САЩ, особено в момент на криза. Категорична е, че мерките срещу разпространението на коронавируса са били ненавременни и липсата на адекватна реакция от негова страна е довело до заразата и смъртта на десетки хиляди хора само в рамките на няколко седмици. В Туитър разгневената дама засяга и друг въпрос от политиката на Тръмп, който според нея е довел до задълбочаването на кризата в САЩ, а именно изграждането на стената с Мексико.

„Този човек е напълно обсебен от стената си и не спира да профуква пари за нея. А тези пари можеха да бъдат отделени за тестове, лекарства, вентилатори и предпазни костюми за нашите здравни работници. На вируса не му пука за стената. Също така Тръмп излъга, че Мексико плаща за нея.“

Безспорен факт е, че президентът почти не е изпълнил обещанията, които даде за борбата с коронавируса. Той не е съдействал за осигуряването на тестове. В последната си публикация по темата Барбара засяга и негативното отношение на Тръмп към СЗО:

„Той не харесва СЗО, защото от там му казаха да спре да прави политика от вируса. В момента той дори отправя заплахи към нея. Колко гнусно!“

Към днешна дата коронавирусът сее страх и ужас, а истината е, че светът не бе готов за тази огромна заплаха. Дали някога ще се оправим?


Четете още: Глория и дъщеря ѝ направиха щедро дарение за възрастни хора