Автор
Христина Кирилова

Бащата и бившата приятелка на Семерджиев с разтърсващи предположения какво се е случило в нощта на катастрофата

Седмица след ужасяващата катастрофа на бул. "Черни връх", в която две млади жени загинаха, продължават да излизат изявления от близките на жертвите и на Георги Семерджиев, за когото се твърди, че е главният виновник за мелето.

В момента тече следствие по случая и тепърва ще бъдат установени съществени подробности, както и за ролята на полицайката Симона Радева в прикриването на Семерджиев. Преди часове в медиите излязоха и първи думи на бащата на извършителя, както и на бившата му приятелка.

Кирил Семерджиев проговори пред БТВ, като поясни, че само няколко часа преди да катастрофира и да отнеме живота на Христина Дилева и Хариет Стефанович, Георги е бил на семейна вечеря с родителите си. Баща му, Кирил, увери че не е забелязал нищо притеснително в поведението или състоянието на сина му:

"Вечеряхме, цялото семейство вечеряхме. Нищо в очите, в действията му не подсказваше, че има такъв проблем... И аз като родител като го видя това нещо, вярвате ли, че ще му разреша да се качи на колата и да си тръгне?“.

Кирил заяви още, че не се е чувал със сина си от вечерта на инцидента и че все още не може да повярва какво се е случило и че собственият му син е склонен на подобно деяние. Бащата на Георги допълва, че той е бил един от най-обещаващите млади футболисти, но в детско-юношеската школа на "Левски" му "съсипали живота". А дали това е извинение да шофираш с опасност за собствения си живот и живота на другите? Отговорът е очевиден, но трудно бихме могли да не зададем този реторичен въпрос...

Следващият проговорил след жестоката катастрофа, в полза на извършителя, е бившата му приятелка - Вероника Никифорова, която е носителка на титлата "Мис Силикон" за 2017 г. Тя усилено защитава версията, че Георги наистина е бил отвлечен в онази нощ и целият случай е бил с цел да му бъде навредено. Включително допуска, че е възможно Семерджиев да не е взел съзнателно наркотици, а "някой да му е сложил нещо". Ето какво бе изявлението ѝ пред GlasNews:

"Съболезнования към семействата на момичетата! Да, можеше и аз да съм на тяхно място, но можеше и да е синът на някой политик, депутат или бизнесмен да е на мястото на Георги. Тогава мисля, че нямаше да има такава гласност.

По повод катастрофата - не знам какво се е случило в нощта. Последно съм се чувала с Георги преди около 15 дни. Мога само да кажа, че обичаше да спортува... Не знам съзнателно ли е употребил наркотик или някой нещо му е сложил. Има версия и за отвличане, която не е изключена, защото Георги имаше проблеми в работата си с бивши негови съдружници".

Вероника допълва още, че тя лично е била с Георги в Цюрих и че швейцарската му книжка не била фалшива. Тя призовава хората да не обвиняват Георги и че адвокатът му ще направи всичко възможно да бъде изяснено максимално деянието и дали то е извършено умишлено от Семерджиев. Никифорова завършва изявлението си с думите: "Георги, с теб сме".

Четете още: Да прикриваш на заплата: Полицайката Симона получавала 2000 лв, за да пази Георги Семерджиев