Блатечки спасява Синеморец от бетона

29 юни 2021 | 11:38
2316
0
Снимки: Instagram, Facebook
0

Асен Блатечки е поредната родна знаменитост, която заедно с Радина Кърджилова и Марта Вачкова, се присъединява в борбата срещу презастрояването на Синеморец.

Това са само една шепа от звездите, които обединиха усилия в битката за опазване на естествената флора и фауна на един от малко останалите непокътнати от бетона черноморски курорти у нас. Инициативата е подета от ентусиасти и страстни защитници на Синеморец, които горещо апелират за спиране на строежите по плажовете.

Събраните за петицията подписи, които към момента са близо 11 хиляди, ще бъдат внесени в Народно събрание и още няколко институции. Целта на организаторите е да се опазят горите от поголовно изсичане - резултат от незаконните строежи по морето. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Capital.bg (@capital.bg)


Самата петиция ще бъде връчена и лично на Служебния екоминистър.

В подкрепа на кампанията е създаден и документален филм - "Гласовете на Синеморец", с фокус към позицията на местните жители спрямо бетонирането на приказния плаж.

Десетки природозащитници се включват в дискусиите по наболялата от доста време насам тема. Сред тях е и българският политолог и журналист Тома Биков. В лентата са показани множество незаконни строежи, стари кадри от морето преди бетона, както и прелестни кътчета от Синеморец, заплашени от сечта и безвъзвратното изчезване в името на печалбарството. 

Четете още: Ето кой е градът, в който се живее най-добре!

Коментари

Добави Коментар

Най-четени