Болницата отказа да даде обезщетението за разменените бебета, последна дума ще е на съда

27 януари 2023 | 17:32
5931
3
снимки: Булфото
3

Болница "Шейново" отказва да плати исканите от родителите на разменените бебета общо 600 хил. лв. обезщетение. Това стана ясно от съобщение на здравното заведение.

Болницата предпочита да отиде на съд, който да прецени какъв да е размерът на обезщетенията.

Семействата на двете разменени момиченца поискаха по 300 хил. лв. всяко. Случаят нашумя през декември. Бебетата обаче са родени през септември и с месеци живеят при грешни родители, след като са разменени при изписването им.Съветът на директорите се запозна със становището на външния консултант, изготвено във връзка със заявената претенция от едно от семействата по казуса с разменените бебета, съобщиха от болницата.Анализът се основава на преглед на близо 600 съдебни дела в областта на медицинските деликти в периода от 2007 г. до 2022 г.

За да се осигури всеобхватност е извършена проверка и на други дела (извън медицинските деликти), по които се присъждат обезщетения за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, притеснение, шок от поднесена информация, страдание (без причиняване на физически увреждания).

Предвид обстоятелството, че казусът е безпрецедентен, а диапазонът на присъждани обезщетения за неимуществени вреди в съдебната практика е широк, Съветът на директорите на „Втора САГБАЛ Шейново“ ЕАД реши да довери разглеждането на казуса на съда.

Четете още: Семейство Бекъм и практичната външна тоалетна в имението им за 6 милиона паунда

Още по темата

Коментари

3 Мариана
  30 януари 2023 | 12:54 отговор
 

Отказали те,с един добър адвокат могат да ги осъдят и на половин милион лева за всяко от семействата!Тия хем се осрали,с извинение,хем пък и отказват!!И ще ми дрънкат разни глупости за връщане на имиджа и доверието на хората!Идиоти!Сега кой знае колко хора се чудят дали това дете е тяхното или пак е станала “нелепа” грешка!

 
2
  28 януари 2023 | 19:49 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 3100 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 
1 Хера
  27 януари 2023 | 19:28 отговор
 

Заслужат си го,да платят на хората, Това е немислимо! Ама гарван на гарван око не вади!

 

Добави Коментар

Най-четени