Автор
Woman.bg

Британски моряк уби съпругата си на медения им месец

Нови снимки разкриха как британски моряк хладнокръвно е отнел живота на съпругата си по време на медения им месец в Карибите.

Люис Бенет е убил собствената си половинка – 41-годишната Изабела Хелман, като умишлено е причинил потъване на яхтата, от която двамата са се наслаждавали на екзотичния морски пейзаж наоколо, пише „Мирър“.

Бенет, който има британско-австралийско поданство, получи присъда от осем години затвор през 2017 г., след като бе установено, че той не е направил нищо, за да спаси съпругата си по време на инцидента.


Фактът, че обвиняемият е имал време да постави багажа и вещите си в спасителен сал, вместо в това време да търси старателно жена си, бе една от причините, поради които прокуратурата на съда във Филаделфия поиска осемгодишна присъда за Бенет, което е максималната присъда за подобно небрежно отношение към живота на друг човек.

Съдът във Флорида показа нови доказателства вчера, потвърждаващи становището на прокурорите, че Люис умишлено е потопил яхтата с цел причиняване на смърт на съпругата си.

По време на щателното проучване на снимки от яхтата следователите открили доказателства за дупки, направени от вътрешността на плавателния съд. Откритието категорично наклонило везната в посока към становището за предумишлено убийство – достатъчен повод прокурорите да поискат повторно свикване на съдебно заседание по убийството на Изабела. В подкрепа на заключението си съдът също така показал и кадри на спасителния сал, на който Бенет бил намерен с багажа му и провизиите. Делото е насрочено за следващата седмица, вторник, в Маями, Флорида.

Не липсват и доказателства за това, че двойката е имала проблеми още отпреди инцидента.

Родената в Колумбия Хелман е изпратила съобщение на близките си с тревожните думи, че е забелязала промяна в поведението на Бенет. От написаното става ясно, че той непрекъснато се ядосвал на дъщеричката им Емилия, родена през 2016 г.

Прокурорите излагат и основен мотив за предполагаемото убийство, а именно битка за имотното наследство.

„Убийството на Хелман е щяло да премахне брачните спорове от живота на подсъдимия, да му позволи да живее живота си, както на него му е угодно. Освен това смъртта на Елизабет му дава и възможност да наследи пари от нейното имущество“, гласи главният довод за извършване на престъплението.

Четете още: 2018 - черна, но преломна година за българските жени