Автор
Антония Дамянова

Будистки лама прави прогноза за 2023-та – за какво трябва най-много да внимавате

През последните години светът се променя бързо и необратимо. Какво да очакваме от близкото бъдеще и каква тактика на поведение да предприемем, за да се предпазим максимално от предстоящите катаклизми? За това говори лама Белигте от будисткия манастир „Брейбунлинг Дам“.

Годината на Черния заек ще премине под стихията на водата. А водата, както знаете, е спокойна, но променлива.



„Като цяло годината се очаква да бъде благоприятна, тъй като самият заек е семеен, трудолюбив, много спокоен. Ще има отвореност на ума, гъвкавост, склонност към размисъл, общителност и интуиция“, казва ламата пред сайта Chita.ru.

Според будистките астрологични прогнози през 2023 г. трябва да прекарваме повече време с любимите си хора – приятели и семейство.



„Не оставяйте сами. Това ще ви накара да се чувствате тревожни и увили. Важно е да се отбележи, че за хората, родени в годините на Заека и Петела, 2023-та ще бъде трудна, а за родените в годините на Овцата и Глигана ще бъде по-благоприятна“, предупреждава ламата Белигте.

Неприятности могат да дебнат малките деца, затова родителите трябва да ги следят внимателно. Но хората на средна възраст и по-възрастните в по-голямата си част няма от какво да се страхуват.



Що се отнася до глобалната ситуация, ламата прогнозира, че "за големите управници" по света са възможни драстични промени от лошо към добро и обратно. Той прогнозира и възможен скок на престъпността в обществото.

Ламата споделя още, че през 2023-та може да се появят нови болести, които той нарича „синтетични“. Дали не става въпрос за разпространението на някакъв нов създаден от човека вирус, или бактериологично оръжие?

Но има и добри новини. Например тази година ще се отварят все повече граници и хората ще имат възможност да отидат на почивка и да си починат добре. Това именно е и нещото, което ламата препоръчва. „Ще бъде добре за хората да намерят време за отдих от натрупаното напрежение“, казва той.

Обобщавайки прогнозите си за годината, предсказателят завършва с думите: „През 2023-та трябва да сте по-внимателни към всичките си дела и намерения: по-съсредоточени, не бързайте, преценявайте добре всичко. Годината е в елемента на водата, а водата носи скрита сила, която е в покой, но крие голям потенциал, който е необходим преди всяко ново начало”.

Четете още: Любовта от гледната точка на будистки монах