Анджелина Джоли, която вчера стана на 37 години, съумя да се превърне в име в световното кино благодарение на многобройните си филми във всички жанрове. И днес бъдещата съпруга на Брад Пит продължава да очарова тълпите си от почитатели.

Френският сайт Нюз дьо Стар публикува 20 неизвестни факта за Анджелина във връзка с рождения й ден:

1. Тя има скромно детство и често е подигравана от съучениците си заради външния си вид.



2. Юношеството й е по-скоро трудно и се лута между периоди на пънк и готик, когато й правело удоволствие да се самообезобразява.



3. Тя отказва да използва името на баща си Войт, когато започва кариерата си на актриса, за да може сама да си създаде име.

* с баща си

4. Впрочем, няколко години по-късно тя се отказва от тази фамилия и окончателно приема фамилията Джоли. Това води до конфликт с баща й.

5. Анджелина Джоли е носителка на три Златни глобуса, две награди на Гилдията на актьорите и един Оскар (за най-добра поддържаща актриса за ролята си в "Луди години").



6. В началото на връзката им Брад Пит и Анджелина Джоли не си направиха труда да официализират идилията си. Тя беше разкрита, когато Джоли обяви пред сп. "Пийпъл", че е бременна. Това се случи около една година след началото на връзката им.



7. Джоли никога не е коментирала слуховете, според които тя е в открита война с Дженифър Анистън. Но с приближаването на сватбата се говори, че двете актриси са готови да заровят томахавката.

8. Тя преживява много тежко смъртта на майка си, на която винаги се е възхищавала. Тя твърди, че именно благодарение на майка си е пожелала да стане актриса, а не благодарение на баща си, който е известен режисьор.

* с майка си

9. Анджелина има десетина татуировки по тялото си, които очертават целия й живот. Повечето са посветени на семейството и децата й и тя вече е изтрила или покрила някои от тях, най-вече посветената на бившия й съпруг Били Боб Торнтън.

10. Гардеробът й не е много богат. Тя твърди, че притежава само няколко дрехи, повечето в черен цвят. Гардеробът й бил по-малък от този на Брад Пит.



11. Банята е може би любимата й стая в дома й. Тя й позволява да отпочива заедно с Брад Пит след тежък ден, в който са се грижели за децата.

12. Когато е щастлива, не се колебае да показва радостта си като скача облечена в басейн.

13. Противно на това, което всички мислят, Джоли твърди, че има чувство за хумор, въпреки че по думите й той е доста вреден.



14. Джони Деп бил първият, който открил този аспект от характера й. Къде, кога и как никой не знае.

15. Тя винаги е отричала слуховете, че е болна от анорексия и твърди, че похапва постоянно на снимачните площадки.

16. Тя обожава Франция и най-вече средиземноморския бряг.

17. Децата й ходят на училище във Франция и тя иска те да продължат образованието си в Екс-Ен-Прованс. Една от татуировките й показва географските координати на Ница, града, където са родени близнаците й.

18. Тя пази отлични спомени от раждането си, най-вече заради вниманието на гинеколога й.

19. Планира да има още деца с Брад Пит. Без съмнение след сватбата им, която иска да е във Франция.



20. Тя може да прекрати кариерата си на актриса в идните години, за да се посвети изцяло на режисьорската си кариера.

Източник: БГНЕС