Да живее културата: Франция отваря театрите, нощните заведения остават затворени

Докато в България тепърва предстои частично затваряне и затягане на мерките за сигурност, то в други страни в Европа това се случи преди седмици. Днес Франция, която беше напълно затворена почти цял месец, започва отново да отваря различни институции поетапно. А любопитното е, че тази страна е взела решение да подаде ръка на изкуството. Нещо, което в България едва ли би се случило по този начин.

От 15-и декември във Франция театрите отново ще отворят врати. Същото важи и за библиотеките, книжарниците, музеите и концертните зали. Магазините ще бъдат отворени още тази седмица, но баровете и ресторантите остават затворени почти до края на януари. С две думи: да живее културата!

Емануел Макрон вчера направи обръщение към народа на Франция, като отбеляза, че строгите мерки са дали отражение върху разпространяването на заразата и благодарение на разума, проявен навреме, втората вълна в страната е отминала.

А за нас не остава друго, освен да живеем с надеждата, че мерките, които влизат в сила от петък, ще дадат положителен резултат.

Четете още: Решиха го! Затварят ни до 21 декември