Автор
Кристина Кирова

Даная: Момичето, което си отиде, но се превърна в ангел - спаси два живота и дете ще може да гледа с очите си

Една история за мъката, която може да връхлети всекиго. Изведнъж, неочаквано - просто един ден се събуждаш и губиш най-ценното в живота си, детето, което си създал. Но не бива да забравяме, че дори в най-тежките ни дни и след най-тежките ни загуби трябва да вярваме в доброто и да помагаме, защото благодарение на нас някой друг може да получи шанса да живее...

Даная беше само на 15, всичко беше пред нея. Цял един живот. Каква друга може да бъде прогнозата за едно дете, на което му предстои само и единствено едно светло бъдеще? За съжаление, за горчиво и огромно съжаление, днес за нея ще говорим в минало време. Защото понякога съдбата раздава тежки удари и здравето на това слънчево 15-годишно дете е било поразено.

Състоянието на Даная се влошава преди близо седмица. Майка ѝ пише публично обръщение във Фейсбук с цел да открие специалисти, които да помогнат на дъщеря ѝ. Определя състоянието на Даная като "специфично" и се налагат бързи действия. Много хора се отзовават и момичето получава втори шанс.

След ден обаче тя е оперирана и само две дни по-късно поема последната си глътка въздух. Даная изпада в мозъчна смърт.

Ани Стоянова - майка на Даная

Тъжно е, нелепо е, но ако в тази история има нещо добро, то трябва да бъде казано, защото е за пример. Днес, благодарение на Даная, са спасени два човешки живота. Извършени са две бъбречни трансплантации - на 28-годишен мъж и на 71-годишна жена с бъбречна недостатъчност.

От публикация на майката на Даная в социалните мрежи става ясно, че с очите на момиченцето ѝ вече ще гледа нейн връстник.

Да - животът може да бъде жесток, но ние можем да бъдем добри дори и в тези моменти, стига да не забравяме, че сме човеци. Благодарение на решението на роднините си, Даная успя да спаси три живота. Даная - ангелът, който си отиде без време, но слънчевата ѝ енергия ще остане в сърцата на близките ѝ.

Четете още: Майката на Адриан, предизвикал катастрофата на бул. "Сливница": Бих си дала живота, за да са живи те