Проучихме за вас как съучениците са наричали навремето днешните звезди, за да ги подразнят. Всеки като малък е имал някакъв прякор. Какви детски прякори са имали звездите?

Марая Кери

Талантливата поп-певица далеч не била зубърка, даже напротив. Тя толкова рядко се вясвала в училище, че когато все пак се появявала в час, околните я смятали за оптическа илюзия. Затова съучениците й измислили един по-скоро красив, отколкото обиден прякор – Мираж.

Киану Рийвс

Актьорът не може да се оплаче от детския си прякор, защото той е повод за гордост. Като малък Киану играел хокей и защитавал толкова добре вратата, че съотборниците му викали Стената.

Дженифър Лорънс

В поредицата „Игрите на глада“ актрисата на практика е играла себе си. Като малка тя си падала много по активните спортове и била типичното „мъжко момиче“, при това много енергично и общително. Затова й викали Нитро. За незапознатите ще поясним, че това е система с азотен оксид, която придава на двигателя по-голяма мощност. Изводът е, че в момчешка компания и прякорите са момчешки.

Вин Дизел

Гледайки този мъжествен и мускулест екшън-герой, трудно бихме могли да си представим, че като малък са му викали Червея. Но това е самата истина – като дете Дизел бил високо и кльощаво момче. „Като малък бях доста грозничък“, споделя актьорът в едно интервю. Но детството му е останало в миналото и сега не му липсват почитателки.

Майли Сайръс

Певицата е увековечила детския си прякор, превръщайки го в свой артистичен псевдоним. Истинското име на Майли е Дестини Хоуп Сайръс. Прякора Смайли (от английската дума smile – усмивка) си заслужила като дете заради твърде веселия си нрав. Бъдещата звезда харесвала как звучи прозвището й, но сметнала първата му буква за излишна. Сменила е официално името си от Дестини на Майли през 2008 г.

Филип Киркоров

Певецът се отличавал с набиваща се на очи външност и като малък заради мургавата си кожа и къдравата коса. Затова като дете му викали Етиопеца.

Ариана Гранде

Малцина са хората, татуирали детския си прякор на собствената си кожа. Американската актриса и певица е една от тях. И нещо чудно, защото прякорът, който й дал нейния дядо, е прекрасен – Белисима, което в превод от италиански значи „красавица“. Сега Ариана гордо носи това прозвище на левия си хълбок. Но едва ли би си татуирала детския прякор, ако дядо й й беше викал „милото ми прасенце“ или „сладката ми тиквичка“.

Дженифър Лопес

Ако се загледате в силуета на певицата, сигурно сами ще се досетите за прякора, който й лепнали в началото на пубертета съучениците. Една малка подсказка – става дума за музикален инструмент. Не, не е контрабас! Джей Ло дори и на 48 години е в прекрасна форма и прилича повече на… Точно така, на китара. Момичето съзряло рано и кръшните му форми били незабавно оценени от връстниците, а години по-късно и от застрахователните агенти, при които звездата застраховала седалището си.

Силвестър Сталоун

Слай не винаги е бил толкова впечатляващо мъжествен. Като малък отнесъл немалко подигравки от връстниците си заради необичайната си външност. При тежкото му раждане лекарите го издърпали за главата с четири форцепса, в резултат на което бъдещият Рамбо получил увреждане на лицевите нерви и част от лицевите му мускули останали парализирани за цял живот. В училище му викали по всякакви начини – и Квазимодо, и Гуинплен. Слай обаче споделя, че с годините намерил начин да се бори с подигравките – „спрял да ги търпи и започнал да отвръща с крошета в носа или в окото“.

Камерън Диас

Актрисата откак я помним може да се похвали с апетитни форми, но като дете е била кльощаво момиченце с висок ръст и не е предизвиквала възхищение у връстниците си. Затова й се е налагало да чува неведнъж да я наричат Скелетор – в чест на злодея от анимационния сериал от 80-те „Господари на вселената“.

Тайгър Уудс

В китайската астрология тигърът е годишен символ и носи късмет. Затова Уудс, кръстен при раждането си Елдрик (ама че име за звезда!), трябва да е благодарен на баща си, който му дал прякора Тигър. И новото име определено му донесло късмет – иначе как ще направи всичките тези блестящи удари на голф-игрището?

И малък бонус…

На Брад Пит като малък му викали Питбула – не заради външния му вид, естествено.

Като ученик Джордж Клуни страдал от парализа на Бел – лицевите му мускули не се движели, затова съучениците му викали Франкенщайн.

Четете още: Кейти Пери и Орландо Блум на романтична ваканция в Италия