Дисни, излагате се: И Мини Маус вече няма да бъде момиче (снимка)

28 януари 2022 | 15:27
1583
3
снимки: Twitter, Instagram, Unsplash
3

Мини Маус вече не носи червена рокля, тя е модерно еманципирано момиче, въпреки че е на почти 94 години. Новата ѝ визия е по дизайн на Стела Маккартни, а феновете на великите герои Мики и Мини Маус са в тотален потрес. Аз също. Мини е заменила емблематичната си червена рокля на бели точки със син костюм с панталон на черни точки. Панделката ѝ е в същите цветове, а жълтите ѝ обувки вече са сиви. Абе, г-ца Маус сега изглежда така:

"Защо беше необходимо това кощунство?", ще се запитате вие или поне така се случи в моята глава. Причината се крие в този толкова странен нов свят и разбиранията не за равенство между половете, ами за тотално отричане на такива. Другият повод е 30-годишнината на Дисниленд Париж, които очевидно много се гордеят с новата Мини Маус или поне така излиза от публикацията им в Туитър.

Но не бих определила като изненада мигновената реакция на феновете, които тотално не приемат новия аутфит на Мини, който по-скоро наподобява затворнически дрехи на точки. Или на пижама с точкета. Каквото и да е, това не е Мини Маус от моето детство, това не е Мини Маус от вашето детство. Това ще е Мини Маус от детството на нашите наследници. И на какво ще ги научим? Че да си момиче с червена рокля те вкарва в някакви рамки? Че нарушава човешките ти права? Че всичко трябва да е толкова грозно неутрално, за да може един ден, когато порасне (само че знаем, че това никога няма да се случи), Мини Маус да си избере пол?

 

Любимата героиня е създадена през 1928 г. Светът я приема такава, каквато беше довчера през последните 94 години, а новата история, която шепа хора с влияние се опитват да пренапишат, е просто подигравка. Според Дисниленд Париж, новата визия на Мини Маус е "символ на прогреса за ново поколение". И ако прогресът изглежда така, то по-добре да си стоим така, непрогресивно. Защото фактът, че героинята ще замени емблематичната си рокля с тъмносин панталон, не би трябвало да доведе до положителен прогрес. Откога решението дали една жена ще обуе панталон, или ще сложи рокля, е влияело на характера и решенията ѝ? А всъщност дали днес Мини Маус все още е момиче? Изобщо, има ли си пол? Не искам да знам отговора. 

Дисни, излагате се! 

Четете още: Как тиражираните в медии слухове, че Уилям кръшка на Кейт, заздравиха брака им

 


Коментари

3
  30 януари 2022 | 18:08 отговор
 

*евреи

 
2
  30 януари 2022 | 18:08 отговор
 

Прекалено е! И това е резултат от управлението на група еврии, сложили някаква безгласна мумия за президент на САЩ... Супермен и дядо Коледа гей... Какво още?! Предлагам атомна бомба за САЩ, пък да видим

 
 
30 януари 2022 | 18:09

*евреи

1 Luka
  28 януари 2022 | 15:47 отговор
 

И вие медиите имате огромна вина за всичко това, първо защото постоянно давате трибуна на такива твари, второ не спирате да ръсите "мъдрости" в полза на ЛГБТ измищльотините и трето всячески се стараете да убиете всяка капка ценностна система у хората. Мисля че е крайно време да се спрете.

 
 
:)
28 януари 2022 | 18:46

Абсолютно! То не беха дебели свине, чернилки, педали, "синдром на Даун" и прочие дегенерати!!! :(

 
31 януари 2022 | 00:32

Потресаващо е колко сте изолирани от света и колко ви е ограничен мирогледа. Чували сте за широкоскроени хора, но никога няма да сте такъв. Хубаво е момичето да си е момиче, на защо всеки различен трябва да бъде мразен и скрит някъде?!? Гнус ме е...

Добави Коментар

Най-четени