Дойде ли краят: Светът се сбогува със сертификатите и маските

08 март 2022 | 09:37
3170
5
снимки: Unsplash
5

Изминаха цели две години, откакто новината за Ковид-19 преобърна света и може би, след толкова варианти, мутации и ограничения, най-накрая се вижда краят на пандемията. През последните седмици светът се сбогува със зелените сертификати, бързите тестове, маските и изобщо с повечето мерки, които възпираха нормалния начин на живот. Вече има държави, които можете да посетите и без доказателства, че не сте заразени като свидетелство за ваксинация или отрицателен тест за Ковид. 

Зеленият сертификат отпада окончателно в България след 20-и март, а от днес в Белгия освен него, премахват и маските. Жителите ще са задължени да носят маски единствено в болниците и градския транспорт. С две думи - Белгия официално излиза от извънредното положение, което бе обявено на 13-и март 2020 г. При тези условия в Белгия отпада и предварителното попълване на формуляр при пътуване в Европа. Маските са препоръчителни все още на места, на които се наблюдава струпване на много хора.

жена, маска, пандемия

Още на 12-и февруари Норвегия се раздели с повечето ограничения, свързани с пандемията, включително и задължителното спазване на дистанция от 1 м, носенето на предпазна маска и изолация. Отпада и изискването за регистриране на влизане в страната. 

В почти същото време повечето ограничения бяха отменени и в Дания, тъй като критичната фаза е отминала. Отпада задължението за носене на предпазни маски, а хората вече няма да са длъжни да показват сертификати, че са ваксинирани, преболедували или тествани. Позволени са масовите мероприятия, работещите се завръщат в офисите, вече могат да бъдат посещавани барове и дискотеки.

Великобритания също премахва ваксинационните паспорти и маските на обществени места. Отпада и препоръката за работа от вкъщи, а след 24-и март вероятно ще бъде премахната и самоизолацията. 

маска, пандемия

И Литва е сред страните, в които ограниченията паднаха, въпреки че нивото на зараза не е спаднало до голяма степен. Причината за отпадането на мерките в отделните страни обаче е новият вариант на Ковид - Омикрон, който е силно заразен, но не носи тежки последствия и опасност от фатален край. 

По всичко личи, че новото нормално, с което свиквахме цели две години вече си отива. 

Четете още: Нострадамус предсказал сблъсъка между Русия и Украйна и какви ще бъдат последствията

Още по темата

Коментари

5 край
  01 април 2022 | 14:11 отговор
 

Дойде краят на маските, вирусите и ще дойде и на религията, брака и двойните стандарти...Пълна свобода...

 
4 край
  01 април 2022 | 14:10 отговор
 

Дойде краят на маските, вирусите и ше дойде и на религията,брака и двойните стандарти...Пълна свобода...

 
3 Сия
  08 март 2022 | 11:25 отговор
 

До преди няколко дни "ваксинирането" не беше задължително, но Европейската комисия го промени, и от септември няма "не искам". Толкова за "демокрацията". А и тези новини не се появяват по официалните телевизии.

 
2
  08 март 2022 | 10:16 отговор
 

Писалият това наистина хал хабер си няма от света. Всички световни лидери - най-вече истинските такива, които никой не е избрал за нищо и съответно никой не може да ги бутне, още е началото казаха, ще това слага началото на нов световен ред,казаха го многократно и навсякъде; че ще използват тази (за тях) "възможност" и че веднага след този сега ще започва трети епизод от театъра, който не играят (разбирайте нов вирус), за да върви все още многомилоардното стадо в една посока без да оказва съпротива. Няма да има такива нещо като "край" докато не си постигнат целта - да взривят света и в частност Европа отвътре и ново един от световно правителство начело с богаташите (истинските управляващи), и да се свърши с тоя театър и илюзия за демокрация и че уж ние нещо избираме.

 
1 ппедй
  08 март 2022 | 09:51 отговор
 

пандемията продължава с нов вирус каза бил гейтс в момента го пускат с войната в украйна и бежанците ще го разнесат из европа, изчакайте още малко и ще се убедите

 

Добави Коментар

Най-четени