Нострадамус предсказал сблъсъка между Русия и Украйна и какви ще бъдат последствията

Намек за сериозен конфликт в Европа е бил открит от учени, разшифровали части от предсказанията на един от най-великите пророци в историята на човечеството – Мишел дьо Нострадам, по-известен като Нострадамус.

Според експертите-изследователи на записките му, огромна част от неговите видения за бъдещето са се сбъднали и продължават да се сбъдват с плашеща точност! Сред тях са предсказанията му за Големия пожар в Лондон, идването на Хитлер на власт и Холокоста, атомните бомби над Хирошима и Нагазаки, атентатът срещу Световния търговски център в Ню Йорк.Този път обаче специалисти успяха да „разчетат“ в неговите пророчества думи за днешните събития. Макар и да е трудно да се определят точните дати на неговите предсказания, изложени в известната му книга от 1555 г. "Предсказания" (Les Propheties), написани под формата на четиристишия, експерти предполагат, че са открили местата в труда му, в които той е прогнозирал, че тази зима и пролет ще има голям международен конфликт, който ще тръгне от Русия.

Сред 942-те пророчества на Нострадамус е и неясното предположение, че пред сериозна заплаха от изток ще се изправи и самата Франция, откъдето всъщност е Мишел дьо Нострадам.„Синята глава ще навреди на бялата глава до степен, в която доброто на Франция ще бъде от полза и за двете“, пише Нострадамус през 1555 г.

Специалистите по разшифроване смятат, че тук става дума за сериозен политически конфликт, който ще прерасне в мащабна война. Според тях, след въпросната жестока международна военна конфронтация, щяло да последва световна война с продължителност от три десетилетия. А след нея ще последва период на малки войни.

Сред тълкувателите на пророчествата има и такива, които посочват именно 2022-ра като годината, в която ще избухне ядрена бомба. Това ще доведе до промени в климата и до промяна на позицията на Земята, което пък води след себе си до наводнения и земетресения.

Този драматичен мрачен период ще бъде завършен в „епохата на Сатурн, която ще се превърне в хилядолетие“, пише Daily Mail.

Нека обаче, преди да изпадаме в паника, да успокоим малко читателите, като припомним, че не всички предсказания на Нострадамус са се сбъдвали през годините. Човешкият вид не е бил унищожен през 1732 г., религиозно преследване не е настъпило през 1792 г., нито пък краят на света е настъпил през 1999 г.

Четете още: 5 ужасяващи предсказания на Нострадамус, повечето от които се сбъднаха