След дълги уговорки най-накрая Мелания и Доналд Тръмп кацнаха във Великобритания и се срещнаха с кралица Елизабет II. И въпреки че това е дългоочаквано събитие за американския президент, той май не беше съвсем подготвен за срещата.

Още от самото начало нещата не отиваха в добра посока с първото нарушение на протокола от страна на Тръмп. Той допусна немислимото и закъсня с цели 15 минути, докато кралицата го чакаше на крака. 92-годишната дама дори погледна часовника си няколко пъти нервно и сякаш не можеше да повярва какво се случва. Най-накрая колата на Мелания и Доналд пристига пред замъка Уиндзор. Време е президентът пак да се издъни.



Г-н Тръмп реши да прескочи да се поклони на кралицата и вместо това й подаде приятелски ръка. Тя не изглежда зашеметена от абсурдния му поздрав, но едва ли ще му прости. Между другото, Мелания допусна същата грешка. Тук е моментът да отбележим, че поклонът не е задължителна част от поздрава, но е прието да се прави в знак на учтивост. Но все пак, знаем че Тръмп не се слави с това качество.



Това не е всичко! Ето го и най-грандиозния гаф, който Доналд допусна:



След като кралицата го покани да инспектират почетния караул, той направи груба грешка и тръгна пред нея. Много пъти сме виждали как обръща гръб на Мелания и върви пред нея, но да тръгнеш пред Елизабет II е немислимо. Ситуацията стана още по-комична, когато Тръмп спря внезапно и кралската особа трябваше да му подскаже накъде да върви. Само че той изобщо не я разбра и тя трябваше да го заобиколи. Да се смеем ли, да плачем ли...

Доналд остана на едно място и наблюдаваше караула, а кралицата продължи напред и след няколко крачки му махна с ръка.

Само за протокола ще отбележим, че дори и съпругът на Елизабет не си позволява да крачи пред нея. Той винаги е една идея по-назад.

Дали Тръмп наистина не е запознат с правилата, или съзнантелно е решил да го наруши?

Между другото, забелязахте ли колко е измачкан костюмът му?

Четете още: Принц Уилям утешава англичаните след отпадането от Мондиала