Автор
Woman.bg

Доналд Тръмп затвори САЩ заради коронавируса

2020-та завинаги ще остане в историята под знака на коронавируса. Светът отдавна не бе срещал подобна могъща заплаха, която с лекота взе толкова много жертви. Заразата се разпространи почти в цял свят с невероятна скорост, а през последните дни бяха регистрирани случаи и у нас.

В момента не съществува държава, която да не трепери от стихията на вируса, а от утре границите на САЩ ще бъдат затворени. Нещо, което едва ли се е случвало друг път в световната история. Доналд Тръмп наложи забрана за влизането на чужденци от Европа в САЩ през следващите 30 дни. Тук обаче има и изключения и България е едно от тях.



Европейските страни, от които няма да могат да се осъществяват пътувания до САЩ, са: Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.


Изключение правят: България, Ирландия, Хърватия, Румъния и Кипър, които не са част от Шенген.

Президентът изнесе слово снощи, с което обеща на нацията да направи всичко възможно да надделее в борбата срещу заразата и да спомогне за намирането на лечение. Забраната за влизането на чужденци от Европа в САЩ ще влезе в сила от полунощ на 13-ти март. В допълнение към забраната, Тръмп отправи обвинение към Стария континент, че не е предприел достатъчно силни мерки срещу разпространението на COVID-19.



Забраната няма да важи за американски граждани, които предстои да се приберат от Европа. Те ще се подложат и на тестове, преди да бъдат допуснати в Щатите.

Америка също е засегната от злокобния коронавирус, като тази сутрин научихме, че и звездният актьор Том Ханкс и съпругата му също са сред заразените.

Четете още: Коронавирусът взе първа жертва в България