Холивудската двойка Джоли-Пит ще се снима в драма, на която Анджелина Джоли е сценарист и режисьор, съобщиха Ройтерс и Контактмюзик, цитирани от БТА.

Двамата ще се съберат отново заедно на големия екран за пръв път от 9 години, за да си партнират в драмата "Край морето" на компанията "Юнивърсъл". 38-годишната актриса се е заела с написването на сценария и ще режисира филма. Прочутата двойка ще продуцира също филма, оповестиха от "Юнивърсъл".

"Анджелина продължава да демонстрира изключителните си умения на разказвач пред и зад камерата и ние сме развълнувани, че ще разширим взаимоотношенията си с нея чрез лентата "Край морето" - заяви президентът на "Юнивърсъл пикчърс" г-жа Дона Лангли. - Тя и Брад са сред най-ярките холивудски таланти. Радваме се, че ще сме част от съвместната им работа над филма."

Четете още: Джоли ще става гражданка на Намибия

В момента Джоли снима филма "Несломен", описващ истинската история за ветеран от Втората световна война, който е участвал като атлет в Олимпийските игри в Берлин през 1936 г.

"Щастлива съм, че ще продължа контактите си с Дона и "Юнивърсъл", след като приключа работата си над "Несломен" и се заловя с "Край морето" - отбеляза актрисата. - Те създадоха специално място за разказвачи и се надявам да ползвам отново подкрепата, която ми бе осигурена като режисьор."

Преди 9 години Пит и Джоли се снимаха заедно във филма "Мистър и мисис Смит", който събра 478 милиона долара приходи от прожекции в целия свят.

Четете още: Шокиращо ВИДЕО с дрогираната Анджелина Джоли