Една от майките на разменените бебета проговори: Нищо не усещах, само болка

05 февруари 2023 | 08:37
1819
1
1

Случаят с разменените бебета в болница "Шейново", който разтърси цяла България, приключи с доброволното връщане на децата при биологичните им родители точно преди 23 дни. През седмицата една от майките, Севда Димитрова, даде интервю пред Нова Телевизия, като обяви, че това ще е последният път, в който ще говори в ефир за събитието, което преобърна живота ѝ.

Младата жена сподели, че е преживяла огромен шок, тъй като за месеците, в които не е знаела, че отглежда чуждо бебе, се е привързала изключително силно към детето, което всъщност не е родила тя. Припомняме ви, че се наложи ДНК тест, който да потвърди, че бебетата наистина са разменени и това се е случило по грешка на персонала в болницата. Днес семействата на бебетата се борят да получат обезщетение или поне извинение за случилото се. 

Севда разкри, че не е получила обаждане от болницата и също така, че парите от обезщетението, за които ще се бори тя и другото семейство, възнамерява да даде за бъдещето на биологичното си дете. Тя е категорична, че няма да ги използва с цел собствени облаги, а вуйчо ѝ допълни, че обезщетението е важно заради справедливостта. Защото по негови думи - "Да размениш две деца не е като да размениш обувки. По този начин се объркват човешки съдби".

А на въпроса как се е почувствала при връщането на бебетата и когато цели 5 месеца след раждането, най-накрая е прегърнала собственото си дете, тя отговори:

"Нищо не усещах. Имах само болка. Най-трудният момент беше като се разделяхме. Знам, че тръгва и беше много гадно чувството. Всеки ден се сещам за този момент."

Севда споделя още, че с другата майка поддържат всекидневен контакт и си изпращат снимки с децата. Тя не скри и че очаква извинение от болничното заведение, а също и отговорните за грешката да бъдат уволнени. 

Четете още: Болницата отказа да даде обезщетението за разменените бебета, последна дума ще е на съда


 


Още по темата

Коментари

1
  05 февруари 2023 | 22:25 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСТОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 3800 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени