Автор
Woman.bg

Елизабет II решава бъдещето на принц Хари и Меган на спешен семеен съвет

Кралицата на Великобритания Елизабет Втора е насрочила за утре спешно семейно съвещание по повод намерението на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да се откажат от кралските си задължения и да станат финансово независими, научихме от телевизионния канал "Скайнюз" вчера.

Това ще бъде първата официална среща между членове на кралската фамилия с участието на принц Хари, откакто херцозите на Съсекс разбуниха духовете в кралското семейство с неочакваното си намерение да се оттеглят от ангажиментите си към монархията, за да прекарват повече време в Северна Америка и да изградят "по-прогресивна роля" за себе си.



На семейния съвет във фамилното имение Сандрингам, графство Норфолк, освен принц Хари, ще присъстват престолонаследникът принц Чарлз, по-големият му брат принц Уилям и, разбира се, кралица Елизабет II.

Припомняме, че изненадващото си решение да се откажат от статута си на старши членове на кралското семейство, херцозите на Съсекс обявиха чрез "Инстаграм". Това е единственият път в посока гарантиране на финансовата им независимост, посочиха в него те.

На практика с тази си крачка двамата категорично отказват да изпълняват част от церемониалните задължения и привилегии, които им се полагат като членове на кралската британска фамилия. Експерти пък побързаха да успокоят, че с този си ход херцозите няма да загубят сегашните си титли.



Специалисти сочат, че по време на семейното съвещание кралицата ще търси решение за новия статут на внука си и съпругата му, както и отговори на въпросите с какво ще имат право да се занимават, за да се издържат и как ще се осигурява охраната им.

Британски медии добавят още, че ако часовата разлика го позволява, Меган Маркъл ще се включи по телефона в обсъжданията.

Междувременно в. "Таймс" съобщи, че херцогинята на Съсекс е дала съгласието си гласът ѝ да бъде използван в продукция на "Дисни", като в замяна компанията ще направи дарение за благотворителна организация за защита на слоновете.



Организацията Elephants Without Borders ("Слонове без граници") помага за проследяването и защитата на животните от бракониерство.

Споразумението между Меган и институцията може да се окачестви като своевременен намек за бъдещите начини за финансиране на избраните от Меган и Хари благотворителни инициативи.

Четете още: Всяка кралица има нужда от една Меган Маркъл, която да я сложи на мястото ѝ