Шестима млади и полуголи Аполоновци в униформа привлякоха погледите на нежните създания у нас. Чаровните пожарникари са от Варна и са главни герои в горещ благотворителен календар, създаден по подобие на този на австралийските им колеги, които ежегодно се снимат, гушнали сладки животинки.

Пред фотообектива атлетичните огнеборци застават в името на благотворителна кауза, чиято цел е да се подпомогнат децата на служителите на МВР, които са загинали или пострадали при изпълнение на служебния си дълг.

С божествените си телосложения чаровните мъже успяват да предизвикат вниманието, особено сред женската аудитория, и се надяват инициативата, в която участват, да се превърне в традиция.

За всеки два месеца от годината има отделен герой. Към момента са отпечатани 600 календара, а събраните до момента средства са около 7 хиляди лева, става ясно от репортаж на Bulgaria ON AIR.

"Доста трудни кадри, доста часове работа, съответно различни пози, общо взето от сутринта до късните часове на следобед", разказа пред Bulgaria ON AIR смелият огнаборец Николай Михайлов. Той позира на страниците за юли и август и споделя, че заради добрата кауза е приел веднага ролята си на модел.

Има концепция подхванатата инициатива да продължи и следващата година и пожарникарите отново да застанат пред фотообектива. Идеята е тогава те да се снимат в компанията на спасени от тях животни.

Календарът се подарява на всеки, който направи дарение за кампанията "С обич за децата, в памет на бащите герои". Банковите сметки са публикувани на сайта и във Фейсбук страницата на вътрешното министерство.

Четете още: Искаме го: Секси австралийски пожарникари позират