Автор
Woman.bg

Грами 2020 - рекорд за Били Айлиш и сълзи за великия Коби Брайънт

Едно от най-очакваните събития за годината, наградите „Грами“, се състоя снощи в Лос Анджелис. Тазгодишната церемония ще остане в историята с един невероятен рекорд и една много тъжна новина.

Големият победител на вечерта бе 18-годишната сензация Били Айлиш. Тя е първият изпълнител в историята, спечелил статуетка в четирите категории за най-добър нов изпълнител, албум, запис и песен на годината. Талантливата тийнейджърка е и най-младият артист, който е спечелил награда за албум на годината. Припомняме ви, че тя засия ярко на сцената с безспорния си хит Bad Guy.



Айлиш сподели в благодарствената си реч, че е изненадана от признанието, тъй като според нея Ариана Гранде е трябвало да получи награда за най-добър албум на годината. Любопитен факт е, че Ариана също имаше много силна година, но си тръгна от церемонията с празни ръце.

Най-много номинации пък получи певицата Лизо, цели 8, но тя отнесе у дома само 3 статуетки.



Разбира се, хитът Old Town Road в изпълнение на Лил Нас Екс, също бе възнаграден с 2 статуетки.



Лейди Гага също беше отличена с награда в 2 категории, а Бионсе получи само 1 статуетка за най-добър музикален филм.

И Мишел Обама излезе на сцената, за да получи награда. Тя беше отличена в категория за звукозапис за аудиокнигата си „Моята история“.

Наградите „Грами“ 2020 бяха помрачени от неочаквана трагедия. На 41 г. от този свят си отиде великият баскетболист Коби Брайънт. Спортистът е загинал в катастрофа с частния си хеликоптер, а до него е била и 13-годишната му дъщеря, която също намери смъртта си. По време на благодарственото си слово певицата Лизо сподели, че вечерта ще бъде посветена на Коби Брайънт.

Четете още: Принц Чарлз: Грета е забележителна!