Актрисата Америка Ферера, известна най-вече с ролята си в пожъналия успех сериал "Грозната Бети", заснела документална продукция за проституцията в най-бедните райони на Индия, съобщават медиите отвъд Океана.

Звездата наскоро посетила "Червените фенери" на Калкута, за да заснеме документалната лента "Половината небе" (Half the Sky), която е базирана на едноименната творба на Никълъс Кристоф.

Ферера посетила местно училище и се срещнала с тамошните власти, с които се споразумяла да работи за осигуряване на образование и защита на застрашените жени и деца, пишат от vesti.bg



"Америка се срещна с невероятно 10-годишно момиче, което учи английски и иска един ден да бъде лекарка. Повечето от връстничките й в този район нямат никакво образование и следват примера на майките си, които са проститутки", сподели пред репортери Кристоф.

Според едни от последните публикации в индийската преса жените често предлагат любовни ласки срещу пари, тъй като заплащането е по-добро.

Официалните данни сочат, че в момента в Индия има над 15 млн. проститутки, като над 100 хил. от тях са жителки на Мумбай.