Автор
Веселина Петрова

Хора чакаха на опашки пред книжарниците във Великобритания от полунощ, за да се сдобият с книгата на принц Хари

Почитатели на принц Хари се изредиха на опашка, за да си купят автобиографичната му книга, която официално бе пусната в продажба в полунощ, предадe ДПА, цитирана от БТА.

Книжарниците в цяла Великобритания отвориха врати в 0:00 часа днес с подредени по рафтовете копия на противоречивите мемоари на Хари - "Резервен" ("Spare"). Въпреки че официално книгата се продава от днес, тя се появи в магазини в Испания още миналата седмица.

View post on Instagram
 

Шепа хора чакаха пред "WH Smith" на лондонската гара "Виктория", за да бъдат едни от първите, сдобили се с копие от тома, съдържащ множество скандални разкрития и подробности за личния живот на британското кралско семейство.

Служителите отворили вратите за рояк репортери и клиенти, които са се събрали около книги, натрупани на маса и увити в черна опаковъчна хартия.

View post on Instagram
 

На първите купувачи са раздадени копия, докато фотографите снимат, преди персоналът да започне да поставя стикери за половин цена върху копията и да ги подрежда върху специални рафтове в предната част на магазина.

Професор Крис Имафидън, председател на благотворителна организация от Епинг, Есекс, който е първи на опашката и взема три броя, казва, че иска да разбере историята "от първа ръка".

Той застава пред книжарницата малко преди полунощ, а преди това чака на гара "Виктория" от около 21:30 часа местно време, за да се сдобие с "Резервен".

Имафидън споделя, че е "изключително любопитен" защо Хари е напуснал фамилията. "Аз съм по-скоро фен на кралското семейство, отколкото на отделните хора, защото то е свършило повече работа за мен и моята благотворителност, отколкото която и да е политическа институция".

Мъжът каза, че е "смаян" от съобщенията за това колко много подробности е разкрил херцогът относно интимни семейни моменти.

"Наистина искам да знам от първа ръка", продължава той, добавяйки, че се надява книгата да е от първо лице на Хари, а не от трето лице.

"Искам да разбера защо младият мъж напусна страната, която обичаше, в която живееше и за която беше готов да умре, защото отиде на война".