Остават броени дни до най-голямото събитие в Холивуд, а именно нощта на Оскарите. Гилдията вече трепетно очаква церемонията, а ние научихме за някои интересни моменти, които ще видим тази година.

Празничната вечер ще има и тъжна нотка. Организаторите издадоха, че ще отдадат почит на трагично загиналия баскетболист Коби Брайънт. Легендарният спортист си отиде от този свят само на 41 г. на 26-и януари след катастрофа с личния му хеликоптер. До него в този момент е била и 13-годишната му дъщеря, която също загина. Все още не е известно как ще бъде почетен Коби. Вероятно ще бъде излъчен откъс от анимационния му филма „Скъпи баскетбол“, за който самият той получи „Оскар“ през 2018-а, или ще бъде изработено видео с най-добрите моменти от кариерата му.



Много любопитен момент от церемонията ще бъде менюто, на което ще се наслаждават гостите на събитието. Тази година то ще е изцяло растително и няма да има никаква пластмаса. Гостите ще могат да вкусят хапки, които ще бъдат на 70% от растителни продукти. Само 30% от менюто ще включва месо, риба и вегетариански продукти.

На Оскарите няма да има нито една пластмасова бутилка. Припомняме ви, че менютата на наградите „Златен Глобус“ и на гилдията на филмовите актьори също бяха изцяло на растителна основа. Решението от организаторите бе взето по предложение на звездния веган Хоаким Финикс.



Четете още: Ние ли сме най-големите мизерници на Европа? Отровихме всичко, а после ревем