Автор
Woman.bg

И Пласидо Доминго изгоря в сексскандал. Отменя концерти

Светът става все по-странен и на моменти огорчаващ. След като редица звездни актриси заведоха дела срещу легендарни режисьори, обвиненията за сексуални посегателства се пренесоха и в музикалния бизнес. Днес научихме, че операта в Сан Франциско е отменила концерт с участието на Пласидо Доминго, който е бил планиран за 6 октомври. А защо?



Преди дни няколко никому неизвестни дами обвинили в сексуален тормоз легендарния певец. Жените твърдят, че са били жертва на неуместно поведение от страна на Доминго, което е довело до гнева на ръководството на операта в Сан Франциско. Според установените правила трупата е твърдо против сексуалното посегателство и не одобрява артистите, чиито имена са свързани с подобни скандали. Въпреки че няма никакви доказателства за обвиненията срещу Пласидо Доминго и че те нямат нищо общо с операта в Сан Франциско, спекулациите успяха да провалят концерта, който е замислен по повод 50-годишнината от сътрудничеството между трупата и Доминго.



Случаят не остана изолиран. Певецът зачеркна от графика си още един концерт, благодарение на безпочвените обвинения. Симфоничният оркестър на Филаделфия отмени поканата си за концерт на 18 септември.

Пласидо Доминго не пропусна възможността да коментира обвиненията, като заяви, че те са неоснователни и че никога не е насилвал колежки.

Четете още: Какво попречи на Мерилин Монро да бъде щастлива?