Автор
Антония Дамянова

Идва краят на света, хората ще умират в небето: Пророчествата на сръбския пророк Митар Тарабич за Трета световна война

Името на Митар Тарабич – син на православен свещеник, нашумява с книгата "Кремански пророчества", която съдържа едни от най-точните предсказания за 21 век. Преведена е на няколко езика и продължава да бъде популярна. Това е един от най-загадъчните и известни текстове с предсказания в света. Как би могъл един неграмотен селянин, живял през 19-и век, да предвиди мащабните събития и глобалните промени, настъпили няколко десетилетия след живота му?

Разбира се, Митар не е написал сам книгата. В село Кремна в Сърбия, където живеел пророкът, единственият грамотен бил протойерей Захарий. Първоначално той не вярвал в пророчествата, които Митар споделял с него, но след като няколко предсказания наистина се сбъднали, започнал да ги записва подробно.

Митар обичал да прекарва времето си сред съселяните си, които често ставали неволни свидетели на странните му видения. Един ден той седял със съседите си край огъня, когато изведнъж скочил и извикал „Уви! Княз Михаил е мъртъв! Виждам го намушкан!". Отначало го сметнали за луд и го изпратили да проверят ума му, но на сутринта дошла новината, че сръбският княз Михаил Обренович наистина е починал.

Митар предсказал и собствената си смърт. Той изпратил своя племенник при Захария, за да го доведе и да прочете заупокойна молитва на погребението му. Когато протойерейът пристигнал, видял как Митар коси тревата и отказал да погребе здрав човек. Същата нощ предсказанието на пророка за собствената му смърт се сбъднало.



Пророчествата, разказани в книгата, са доста ясни и написани на прост език, за разлика например от кодираните предсказания на Нострадамус, които могат да се тълкуват по различни начини. Все още обаче някои точки от пророчествата на Митар Тарабич остават неразгадани.

Най-известните видения на сръбския пророк са свързани с политическите събития в родината му, както и с Първата и Втората световни войни. Той предвидил и напредъка в медицината и технологиите, включително и създаването на устройство, което ще позволи на хората да виждат изображения от цял свят (телевизора).

Тарабич има и записки, в които говорел за космически достижения: „Хората ще се возят на специални съоръжения до Луната и звездите. Те ще търсят живот, но няма да намерят живот, подобен на нашия“.

Други предсказания на Тарабич, които все още не са се сбъднали, но може да се случат в бъдеще, говорят за появата на странни болести, които никой не може да излекува, и настъпването на Трета световна война, след която животът на Земята ще се промени радикално.



Илюзии и болести

Пророчествата предупреждават, че хората ще бъдат заслепени от собствения си ум и ще забравят за Бог, което ще доведе до свят на илюзия, където хората скоро ще забравят за любовта в полза на егоистичните си желания. Ето какво гласят част от най-плашещите пророчества на Тарабич:

Известно време след като светът започне да живее в мир и просперитет след Втората голяма война, всичко това ще бъде само горчива илюзия, защото мнозина ще забравят Бог и ще се покланят само на своя човешки ум.

Тези, които ще четат и пишат „различни книги“ с цифри, ще мислят, че знаят най-много. Тези експерти ще оставят животите им да се ръководят от техните изчисления и ще правят и живеят точно както им казват тези числа. Злите хора ще вършат зли дела. Те ще отровят въздуха и водата и ще разпространят мор из моретата, реките и сушата и хората внезапно ще умрат от различни заболявания.

Митар продължава с това, че измамата и завистта ще управляват, а омразата един към друг ще бъде толкова голяма, че няма да има място за доверие и грижа, хората вероятно ще се грижат повече за своите вещи, отколкото за близките си. Хората ще живеят дълго време, без да могат да опознаят себе си и ще правят много глупости с пълната увереност, че знаят всичко и могат всичко. Те обаче ще съжаляват много, че не са открили истината по-рано, защото тя е стояла през цялото време пред тях.



Ще се появят много експерти, които ще бъдат огромна пречка по пътя на това осъзнаване, но когато хората получат това знание, тогава те ще осъзнаят заблудата, в която са се намирали, докато са слушали и изпълнявали наставленията на своите експерти.

Митар Тарабич също бил категоричен, че някои хора тепърва ще могат да разберат, че трудът и знанието не струват нищо, ако водят до унищожението на света. И вместо безсмислено да се въртят в търсене на знания, те ще започнат да търсят отговорите в себе си. Споменава се и определен пророк, който ще може да предаде някаква истина на хората. Въпреки това, дълго време неговите разкрития няма да бъдат приети.

Митар разказва и за човек, който ще се появи далеч на север. Той ще научи хората на любов и състрадание, но около него ще има много Юди и лицемери, които ще спъват делото му. Никой от тези лицемери няма да иска да знае какво е истинската човешка благодат, но мъдрите му книги ще останат да идващото поколение.

Трета световна война

Хората, които започнат тази война, ще имат свои учени, които ще измислят различни и странни гюлета. Когато избухнат, тези гюлета няма да убиват, а ще омагьосват всичко живо – хора, армии и добитък.

Пророчествата на Митар казват, че малките войни, които ще се случат след Втората световна война, ще доведат до последната голяма война. Конфликтът ще засегне по-голямата част от планетата, с изключение на страната „на края на света“. В тази война повече хора ще умрат в небето, отколкото на земята. Хората на земята ще бъдат приспани за дълго време и ще се събудят едва след края на Третата световна война.

Много от тях ще се научат да медитират и това ще ги приближи до Божията мъдрост, но ще бъде твърде късно, защото злите вече ще са опустошили цялата земя и хората масово ще започнат да загиват.

Ще бягат от градовете и ще търсят планини с три кръста и там, вътре, ще могат да дишат и да пият вода. Тези, които избягат, ще спасят себе си и семействата си, но не за дълго, защото ще дойде голям глад. Въпреки че ще има много храна, вероятно цялата ще бъде отровена.

Според пророка след всички тези събития животът ще се промени коренно и ще започне нов етап в развитието на човечеството: възраждането на културата и духовността.

Четете още: Индийският пророк с плашеща прогноза за 2023-та: Нещо страшно ще се случи през юли и август (Видео)