Има ли надежда? Въвеждат уроци по хубав живот в БГ училищата от тази есен

05 август 2021 | 11:00
1052
1
снимки: Unsplash
1

Нова учебна година, нов предмет! Докато учениците се наслаждават на лятната си ваканция, в образователната система настъпват неочаквани промени. Още от тази есен в програмата ще влезе нов предмет, свързан със здравословния начин на живот.

 

Той ще бъде изучаван от всички класове (1-12 клас), като по-малките ученици ще бъдат учени на всички хигиенни навици и най-вече на миенето на ръцете. В по-горните класове акцентът ще бъде върху вредите от консумацията на алкохол и цигари. В последните две години от средното си образование пък учениците ще получат информираност на тема "Партньорство и родителство", като в тази сфера ще бъде разгледан и проблемът със сексуалната грамотност. Причина за това решение е обезпокоителният факт, че все повече подрастващи се поддават на алкохола, цигарите и рисковото сексуално поведение, което може да доведе до сериозни последствия. 

училище

Ще бъде засегната и темата за екологията, за да може следващите поколения да бъдат насочени към здравословния начин на живот и опазването на околната среда. Също така е установено, че българската образователна система не отговаря на нуждите на децата да притежават житейски умения, заради което е взето решението да бъде въведен новият предмет. 

По реформата ще работят здравното и образователното министерство. 

момче

Четете още: 40 години по-късно: Пуснаха на търг парче от сватбената торта на лейди Даяна

Още по темата

Коментари

1
  05 август 2021 | 12:54 отговор
 

Аха, за джендърството и колко добре живеят обратните. Пазете си децата.

 

Добави Коментар

Най-четени