Автор
Кристина Кирова

Информацията, която беше скрита от света: Ето кога всъщност е починала кралицата

Кралица Елизабет Втора си отиде...новината, която разтърси цял свят, буквално секунди, след като беше съобщена от Бъкингамския дворец с официален бюлетин. Това се случи в 20.30 ч. наше време, но истината е, че Нейно Величество не е издъхнала тогава. Разликата с истинския час на смъртта е в порядъка на часове.

Както е по протокол, първият човек, който беше информиран за случилото се, беше новият британски министър-председател Лиз Тръс. Това се е случило още в 16.30 ч. по време на обявяването на закона за енергетиката, Надим Захави влезе в залата и се приближи до Тръс и ѝ даде съобщение, след което се оттегли. Вероятно на бележката е бил написан кодът "Лондонският мост падна", който е бил предназначен за съобщаване на смъртта на кралицата.

Лиз Тръс е знаела два часа преди света, че Елизабет е починала. След 17 часа няколко коли, включително Range Rover, управляван от принц Уилям, с принц Андрю на пътническата седалка и принц Едуард и София отзад, пристигнаха в Балморал. Малко по-късно беше публикувано най-тъжното съобщение: „Кралицата почина мирно в Балморал този следобед. Кралят и кралицата ще останат в Балморал тази вечер и ще се върнат в Лондон утре."

Четете още: Твърде късно: Принц Хари със сълзи на очи преди да пристигне в Балморал (СНИМКА)