Твърде късно: Принц Хари със сълзи на очи преди да пристигне в Балморал (СНИМКА)

Принц Хари изглеждаше мрачен и замислен, когато беше видян да пристига в Балморал след смъртта на неговата баба - кралица Елизабет Втора. Херцогът на Съсекс носеше черен костюм и вратовръзка, седеше в задната част на колата, докато го караха към кралското имение.

Той пристигна сам на летище Абърдийн, само часове след като брат му и двамата му чичовци кацнаха там.

Принц Хари и съпругата му Меган бяха в Обединеното кралство, където трябваше да присъстват на благотворително събитие вечерта, преди да бъде обявена смъртта на кралицата.

След новините за лошото здраве на Елизабет Втора, Хари и Меган трябваше да пътуват заедно до Шотландия, но по-късно Меган реши да остане в Лондон.

Хари определено изглеждаше унило след съобщението за смъртта на кралицата.

View post on Instagram
 

Смъртта ѝ беше обявена в късния следобед с кратко изявление от Бъкингамския дворец. То гласеше: "Кралицата почина мирно в Балморал този следобед. Кралят и кралицата ще останат в Балморал тази вечер и ще се върнат в Лондон утре."

Принц Хари и Меган трябваше да присъстват на наградите WellChild в Лондон, където да бъдат заедно с тежко болните деца в страната и тези, които полагат допълнителни усилия, за да променят живота си.

Очакваше се Хари да изнесе реч на церемонията, но след новината за влошеното здраве на баба си и той, и Меган трябваше да се оттеглят от събитието, което все пак се проведе.

Да припомним, че херцогът е покровител на WellChild, националната благотворителна организация за тежко болни деца и техните семейства, от 2007 г. насам и въпреки че се оттегли като работещ крал, запази връзките си с организацията.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха в последния етап от турнето си в Обединеното кралство и все още не бяха видели кралицата или някой от кралските особи по време на посещението си.

Те присъстваха на срещата на върха One Young World в Манчестър в понеделник.



Меган изнесе основна реч и заяви, че е „много хубаво да се върна в Обединеното кралство“ и каза на младите лидери „вие сте бъдещето, вие сте настоящето“.

Това беше първата им публична изява в Обединеното кралство, откакто се присъединиха към други членове на кралското семейство за събития през юни, които отпразнуваха платинения юбилей на кралицата.

Те пътуваха до Дюселдорф в Германия във вторник, за да отбележат едногодишното обратно броене до The Invictus Games в града и развълнуваха феновете, когато тръгнаха на разходка.

В Обединеното кралство концертите бяха отменени, спортните събития бяха отложени и редица стачки на влакове и пощи бяха прекратени.

Длъжностни лица закачиха бележка на портите на Бъкингамския дворец, докато тълпи се събраха отвън, за да отбележат тяхното състрадание.

Четете още: Меган Маркъл очарова Европа - по-стилна е отвсякога!