Истината е някъде там... Вижте тези снимки от Мариупол

11 март 2022 | 10:36
5134
1
Инстаграм, Getty images
1

Сирени. Дим във въздуха. Свистене на снаряди. Хора с багаж напускат домовете си. Светът изтръпна и спря да диша, гледайки кадрите от случващото се в Украйна. А медиите са единствените източници на информация.

Майки с деца на ръце, плачещи хора, прегръщащи се... Светът е Украйна. Светът е болка, съпричастност и тъга.

Светът остана безмълвен от кадрите, които показват как мъже изнасят бременна жена на носилка. Медиите разпространиха кадъра мигновено, а новината гласи, че е бил обстрелван болничен комплекс в град Мариупол в южната част на Украйна.

"Сградата е унищожена. Унищожено е и родилното отделение, показват няколко видеозаписа, потвърдени от The New York Times. Областният управител на града е съобщил за медията, че 17 души са ранени, макар броят на жертвите да не е ясен първоначално", пише в Инстаграм страницата на The New York Times.Градът е окръжен от 7 дни, той е важно пристанище. Няма електричество и отопление.

"Има само тела, които лежат по улиците“, каза един избягал жител. Украински военни са коментирали, че боевете правят евакуацията невъзможна.Една жителка е заявила, цитирана The New York Times, че е получила тревожно текстово съобщение от местните власти в Мариупол преди няколко дни, преди да реши да напусне града. „Ако някой умре в семейството ви“, спомня си тя за съобщението със свои думи, „просто изнесете тялото, покрийте го, вържете ръцете и краката, и го оставете навън“.

На другите снимки се виждат хора, които бягат..."Фотографи от The Times и други новинарски организации са из цяла Украйна, за да документират войната и да следят потока от бежанци в Европа.", пишат от медията в Инстаграм страницата си.

Още по темата

Коментари

1 Иван
  11 март 2022 | 19:34 отговор
 

Не "градът е окръжен от 7 дни", а обкръжен, научете се да пишете правилно, един ученик би го написал без грешка, а вие сте медия. И стига сте разпространявали фейк.

 

Добави Коментар

Най-четени